Jeugdig ADO Den Haag in evenwicht tegen Feyenoord

||

ADO Den Haag speelde met een jonge ploeg de laatste wedstrijd in de voorbereiding naar het nieuwe seizoen. Er werd in de Rotterdamse Kuip tegen Feyenoord een duel van vier keer dertig minuten gespeeld. Na ruim twee uur voetbal gaf het scorebord een 1-1 stand aan.

Wederom, zoals eerder in de voorbereiding, moest trainer Ruud Brood het doen zonder ervaren krachten als Daryl Janmaat, Ricardo Kishna, John Goossens en Peet Bijen. De laatste is nog in de weer met zin vorig seizoen opgelopen blessure. Aaron Meijers was weer wel van de partij.

In het eerste half uur weinig echte kansen voor beide ploegen, al kwam de jonge ADO-ploeg wel in de buurt van het Feyenoord-doel. Een actie van Vicente Besuijen leverde echter geen succes op en Amir Catic zag zijn inzet voorlangs het Rotterdamse doel gaan. Aan de andere kant hoefde Luuk Koopmans ook niet echt in actie te komen.

Druk

In het tweede half uur was Feyenoord de bovenliggende partij en kwam de Haagse defensie meer onder druk te staan. Feyenoorder Robert Bozenik had pech met een schot op de lat en even later voorkwam een prima actie van Jamal Amofa andermaal een Rotterdamse treffer. Bijna draaide in de slotfase van dat tweede part de bal uit een hoekschop in het Haagse doel, maar Luuk Koopmans voorkwam erger.

Ook in het derde deel van de wedstrijd behield Feyenboord het initiatief. Robert Bozenik vond doelman Koopmans op zijn weg. Pas in de 82ste minuut was het raak voor de ploeg van de nieuwe trainer Arne Slot. Maar de thuisploeg had er wel een (simpel gegeven) strafschop voor nodig om aan de leiding te komen. Bozenik schoot raak vanaf elf meter: 1-0. Bijna was het in dat derde part al 1-1, maar na goed voorbereidend werk van Sem Steijn kreeg Catic de bal niet in het Rotterdamse doel.

Gelijkmaker

In het laatste half uur nam ADO Den Haag, met de nodige wissels, zeker geen gas terug. Evan Rottier was twee keer dicht bij de gelijkmaker, maar stuitte op de Rotterdamse goalie. Toch kwam die verdiende gelijkmaker er nog. Linkerverdediger Jonathan Mulder vond in de diepte met een prima pass Yahya Boussakou, die een twijfelende doelman het nakijken gaf met een fraai schot vlak langs de paal: 1-1. ADO Den Haag had via diezelfde Boussakou en de van Excelsior Maassluis overgekomen Marius van Mil nog een mogelijkheid op de volle buit, maar ook Feyenoord had nog aan het langste eind kunnen trekken, maar doelman Youri Schoonderwaldt voorkwam dat.

Opstelling (en invallers) ADO Den Haag:

Luuk Koopmans (91. Youri Schoonderwaldt); Cain Seedorf (91. Marius van Mil), Jamal Amofa (76. Sacha Komljenovic), Tyrese Asante, Boy Kemper, Aaron Meijers (54. Jonathan Mulder); Dhoraso Moreo Klas (76. Benjamin Reemst), Gregor Breinburg (91. Leroy George); Sem Steijn (93. Yahya Boussakou), Vicente Besuijen (76. Evan Rottier), Amir Catic (91. Boban Lazic).

© Haaglanden Voetbal

(Foto’s: Orange Pictures)

Lees verder