Ruud Brood heeft gevoel dat overname goede kant op gaat

ADO Den Haag speelde zondag in Rotterdam tegen Feyenoord haar laatste oefenduel voor de competitiestart van komend weekend (zondag 12.15 uur thuis tegen Jong Ajax). Ook voor hoofdtrainer Ruud Brood blijft het wachten op het groene licht.

De hoop op witte rook is natuurlijk ook bij ADO’s oefenmeester aanwezig. Hij heeft er een goed gevoel over, dat het de overname de goede kant opgaat, zo liet hij eerder weten voor de camera van ESPN. Brood omschreef het zelf als volgt: ,,Je kunt rond zijn voor 98 procent, maar de handtekening moet gezet worden. Dat zijn meestal de laatste perikelen. Of een handtekening ADO Den Haag van een nieuwe eigenaar scheidt? Zover zit ik er niet in, maar ik weet wel dat men behoorlijk goed in gesprek is met een aantal partijen. Ik verwacht dat wij binnen afzienbare tijd witte rook krijgen, waardoor we wellicht ook kunnen praten over versterkingen op bepaalde posities.”

Spits

De wens voor een centrumspits is zeker aanwezig. Thomas Verheydt wil graag aansluiten bij ‘zijn’ ADO Den Haag. De aanvaller, in de Keuken Kampioen Divisie altijd garant voor de nodige doelpunten, zit nog in de wachtkamer, maar ook bij ADO Den Haag weet men, dat dat niet te lang meer kan duren.

Routiniers

Daarbij komt, dat het voor Brood ook niet meezit met de routiniers in de selectie. Daryl Janmaat is voorlopig nog maanden uit de roulatie. Peet Bijen sukkelt nog met een blessure, opgelopen bij het begin van het vorige seizoen. John Goossens traint al wel, maar nog niet met de groep mee en Ricardo Kishna is om een andere medische reden nog niet inzetbaar. De tijd dringt, op meerdere fronten dus voor ADO Den Haag: Een nieuwe eigenaar krijgen en dus een sluitende begroting bij de KNVB kunnen presenteren, mogelijk nog versterkingen binnenhalen en bestuurlijk orde op zaken te brengen. Hopelijk dus deze week eindelijk positief nieuws uit het Cars Jeans Stadion!

Studio ADO

In ons TV-programma Studio ADO (komende donderdag om 18.00 uur te zien op Den Haag TV) praten wij ook met Albert van der Dussen, Academy Director, maar nu ook al langere tijd betrokken bij de technische zaken rond het eerste elftal en Onder 21.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder