Warming-up 4e klasse A/D: Stompwijk’92 kan in 4A reputatie als ‘reuzendoder’ waarmaken

In 4A kan Stompwijk’92 zaterdag haar reputatie als reuzendoder waarmaken tegen Meerburg. Juist tegen ploegen die hoger staan op de ranglijst presteerden de Stompwijkers deze competitie naar behoren, juist tegen de laagvliegers ging het mis. In 4D wil VDL revanche nemen op de ongelukkig hoog uitgevallen 4-0 nederlaag tegen FC Zoetermeer. Tegenstander MSV’71 heeft de punten echter hard nodig om uit de gevarenzone te geraken en zal hevige tegenstand bieden.

Tekst: Peter Petit

4e klasse A

Meerburg – Stompwijk’92

Op papier een moeilijk potje voor de nummer tien, Stompwijk’92, tegen de nummer drie, Meerburg. In de heenwedstrijd waren de Meerburgers met 0-2 de sterkste. Stompwijk’92 is echter aan een goede fase bezig met vier overwinningen uit vijf duels en heeft dit seizoen bewezen topteams goed tegenstand te kunnen bieden. Hoofdcoach Erik van Manen (foto) rekent dan ook op handhaving van zijn team in de vierde klasse, mits zijn spelers elke week honderd procent inzet tonen. Dat zal zeker tegen de tegenstander uit Zoeterwoude- Rijndijk, ook bezig aan een goede serie (viermaal winst, één keer gelijk uit de laatste vijf wedstrijden) noodzakelijk zijn.

4e klasse D

Deltasport – SEP

Voor de discipelen van de aan het eind van dit seizoen bij SEP afscheid nemende hoofdtrainer Marcel de Letter wacht zaterdag het duel in de Vlaardingse Broekpolder tegen de rode lantaarn Deltasport. Met een eerste elftal, begin dit seizoen samengesteld na een mislukte fusiepoging, bezig aan een tussenjaar met een blik gericht op een toekomst in de vijfde klasse.

Derby

SEP verloor de afgelopen competitieronde de derby tegen DHL, maar kan nu bij winst goede zakendoen. Bij een zege halen de Delftenaren in het klassement niet alleen SEV (dit weekend geen competitieverplichtingen), maar ook MSV’71 in, mits deze club in de derby tegen VDL punten laat liggen. In dat geval zou SEP op een veilige zevende plek komen te staan, dus er is voor de Delftenaren zaterdag zeker wat om voor te spelen. De Letter kent geen afwezigen, de laatste twee geblesseerden hebben deze week ook volledig meegetraind en zullen op de bank beginnen. De Letter: ,,We zullen vanaf het begin thuis moeten geven om onszelf niet weer in de problemen te brengen. De afgelopen twee wedstrijden begonnen we slap en speelden we een hele slechte eerste helft. Tegen Quintus kwam het geloof er weer in dankzij een penalty, maar vorige week tegen DHL was dat geluk er niet en konden we ondanks ons harde werken in de tweede helft, de wedstrijd niet meer omzetten.”

DHL – Maasdijk

De thuisploeg kijkt terug op een zwaarbevochten zege (0-1) in de derby tegen SEP. Runner-up Maasdijk is bezig met een indrukwekkende opmars, (vier overwinningen, één onbeslist in de laatste vijf wedstrijden), maar kon het duel tegen Vredenburch (1-0) afgelopen zaterdag pas in de absolute slotfase met een doelpunt waaraan een buitenspelluchtje zat, beslissen.

VDL-MSV’71

Een echte stadsderby in Maassluis Oost waar VDL-hoofdtrainer Gilberto de Wildt afgelopen zaterdag na de te hoog uitgevallen nederlaag (4-0) tegen FC Zoetermeer al reikhalzend naar uitkeek. Ondanks een minder gelukkige actie van zijn doelman Sjors de Bruijn, waardoor FC Zoetermeer de wedstrijd openbrak en de 1-0 kon scoren, staat hij gewoon weer in het doel. De Wildt zal zaterdag ongetwijfeld weer een beroep doen op zijn betrouwbare verdediger Tom Stigter die ook in de boksring zijn mannetje weet te staan. ‘Mister VDL’,  Kees Ketting (38), een heerlijk ouderwetse ‘10’, is bezig aan zijn afscheidstournee, maar bij VDL hoopt men dat de huidige aanvoerder in de toekomst nog op één of andere manier bij de selectie betrokken blijft. De thuisploeg begint aan de wedstrijd met veertien punten meer dan MSV’71, maar wel met één wedstrijd meer gespeeld. De heenwedstrijd leverde een 1-2 zege op voor VDL, maar ontliepen beide teams elkaar nauwelijks. Twee grote fouten in de defensie van het team van de aan het eind van dit seizoen bij MSV’71 afscheidnemende Paul van Loenen, beslisten uiteindelijk de wedstrijd in het voordeel van VDL. De Maassluise Derby tussen Oost en West, is een wedstrijd tussen twee ploegen die de punten hard nodig hebben. VDL richt zicht op de plekken drie en vier om zo verzekerd te zijn van de nacompetitie en eventuele promotie naar de derde klasse. MSV’71 wil nacompetitie om verblijf in de vierde klasse te verzekeren, juist ontlopen, maar moet in de competitie dan wel minimaal op de huidige plek, zevende, eindigen. Voornaamste concurrenten voor die plek zijn SEV en SEP. SEV staat een plaats onder MSV’71, met evenveel punten maar één duel meer gespeeld, SEP staat negende met 16 punten uit evenveel wedstrijden.

Vredenburch- FC Zoetermeer

De heenwedstrijd eindige vorig jaar onder erbarmelijke weersomstandigheden chaotisch. Ver in blessuretijd kregen de Rijswijkers nog een penalty toegewezen, waardoor de eindstand van 2-2 op het scorebord kwam. Waar Vredenburch toen nog een directe concurrent samen met FC Zoetermeer voor de titel was, is het team nu afgezakt naar een derde plek en lijkt deelname aan de nacompetitie voor promotie het hoogst haalbare voor interim-trainer Desley de Lepper. Ter voorbereiding op het duel van zaterdag oefende Vredenburch midweeks tegen KMD (2-1 winst) en zag De Lepper tevreden dat al zijn spelers fit uit de wedstrijd waren gekomen. Bas Visser moet de wedstrijd vanaf de tribune volgen als gevolg van de rode kaart van afgelopen week tegen Maasdijk.

Ook bij het FC Zoetermeer van hoofdcoach Martijn de Zoete vallen geen afwezigen te melden. Voor de Zoetermeerse succescoach is elke wedstrijd hetzelfde en gaat hij er niet anders in dan anders. Zo langzamerhand wordt de champagne ter viering van het kampioensfeest in Zoetermeer al in de koeling gezet.

RVC Celeritas – Quintus

Sinds het archief wordt bijgehouden, seizoen 2010-2011, speelden beide teams drie keer in competitieverband tegen elkaar. Quintus won tweemaal, Celeritas eenmaal. De heenwedstrijd eind vorig jaar leverde een 7-1 zege voor Quintus op. Hoofdtrainer Ramon Hageraats van Quintus beschikt over een jong elftal. Het is dat hij nog kan beschikken over oudgedienden Rob van Binsbergen en Tim van de Meer, die het leeftijdsgemiddelde nog iets omhooghalen, anders zou de gemiddelde leeftijd van zijn ploeg rond de twintig zijn.

RVC Celeritas, dat twee weken vrijaf had, heeft inmiddels afscheid genomen van de Spaanse speler Alex Camacho Mas wegens onoorbaar gedrag in de kleedkamer. Of het tweetal Jergo Leijdekkers en Roger Smees tegen de Heulenaren van de partij is, is nog maar de vraag, hun routine is vooral bij eventueel te spelen wedstrijden in de nacompetitie om degradatie te voorkomen, gewenst.

 

 

 

 

Lees verder