Stad Delft Bokaal (poule C): SEP en Full Speed naar finaledag

|||||||||||||||

In het kader van de Stad Delft Bokaal werd er dinsdagavond op het terrein van Full Speed gespeeld in poule C. In actie kwamen de teams van SEP, DVC en Full Speed.

Tekst & foto’s: Alex Pronk

SEP – DVC

SEP opende met de wedstrijd tegen DVC, dat onder leiding staat van de nieuwe coach Dennis Glasbergen, de opvolger van Michel Immers. In de elfde minuut wist DVC, tot verrassing van veel toeschouwers, op voorsprong te komen. Bij een voorzet van Danny Wevers tastte SEP-verdediger Sander Bouwens voorledig mis, waardoor Lenny Gregorius doelman Perry van Oeveren kon passeren: 0–1.

Na de wisseling van helft kopte Devon van Haaften (SEP) in de 28e minuut nog tegen doelman Joey Niemeijer aan, maar in de rebound tikte Sander Bouwens de gelijkmaker binnen en maakte daarmee zijn eerdere fout goed: 1-1. Door het gelijke spel moest scheidsrechter Mike van Dam uit Pijnacker met de strafschoppenserie beginnen om te bepalen wie bij eventuele gelijke eindstand doorgaat naar de finaledag. Namens SEP scoorden Devon van Haaften, Kai van Leest en Luuk van de Boon en voor DVC vond Melvin Legierse het net. Doordat Damian Abbenhuis tegen de paal schoot, was het resultaat al bepaald: SEP gaat door.

DVC – Full Speed

Full Speed had geen kind aan het moegestreden DVC. In de eerste helft scoorden snel achter elkaar Donny van Ooijen (3x), Wessel van Vliet (2x) en Danny Hoogendoorn maakte het halve dozijn vol: 0-6.

In de tweede helft was de scoringsdrift wat minder ondanks de vele kansen. Rida Aarab (0-7), wederom Donny van Ooijen (0-8) en Batuhan Isitmez tilden de stand naar 0-9. DVC weet nu dat het aanstaande zaterdag tegen VOB, de club van de Haagse trainer Ronald Freen, gaat spelen.

Full Speed – SEP

Na vijf minuten spelen opende Donny van Ooijen de score voor het organiserende Full Speed, zijn vijfde treffer van de avond. Full Speed had het niet gemakkelijk tegen de mannen van coach Marcel de Letter en ging met die magere 1-0 naar het tweede deel van het wedstrijdje.

Al snel kwam het mooiste doelpunt van de avond in Poule C. Kai van Leest van SEP zag op zijn eigen helft Full Speed-doelman Reinder Pul te ver voor zijn doel staan. Van Leest schoot van grote afstand (nog op zijn eigen helft) de bal over de lange doelman Pul heen en tekende zo de 1-1 aan. Nog net voordat arbiter Gerrit Sprang, die zijn laatste seizoen ingaat als scheidsrechter, voor het eindsignaal zou fluiten, dribbelde Marco Blitterswijk tussen een aantal Full Speed-verdedigers door en wist ook fraai doelman Pul te passeren: 1-2.

Door de overwinning van SEP eindigden de Tanthof-bewoners op de eerste plaats. Het gaat met Full Speed, dat al voor de laatste wedstrijd geplaatst was, door naar de finaledag, komende zaterdag.