Stad Delft Bokaal (poule B): Loting bepaalt verdere deelname toernooi

|||||||||||||||||||||||||||||||||

In Poule B eindigde alle drie de clubs, Vitesse Delft, Concordia en Ariston’80 met hetzelfde puntentotaal. Ook de strafschoppenseries brachten geen oplossing. Loting bepaalde vervolgens dat Vitesse Delft afvalt voor de finaledag.

Tekst & foto’s: Aad van der Knaap

Vitesse Delft – Concordia

Concordia kwam in het duel tegen Vitesse Delft na een krap half uur op voorsprong. Uit een hoekschop van Wessel Schut kopte Evert Vrijhof een afgeslagen bal binnen, maar de treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Concordia, de ploeg van trainer Wesley Zandstra zou toch de zege pakken. Tien minuten later scoorde Tijs Sneek alsnog het winnende doelpunt: 0-1.

Concordia – Ariston’80

Concordia moest vervolgens aantreden tegen de studenten van Ariston’80, ook dit seizoen weer onder leiding van trainer Martin de Graaf. Wat Concordia tegen Vitesse Delft lukte, dat kreeg de ploeg niet voor elkaar tegen Ariston’80. De studenten pakten door een treffer in de 24e minuut van Karel Witteboer de volle buit: 0-1.

Ariston’80 – Vitesse Delft

Het laatste duel van de avond tussen Ariston’80 en Vitesse Delft werd dus nog belangrijk. Door een late treffer van Nathan Marina pakte het team van de nieuwe trainer Ronald Hes op de valreep toch de punten: 0-1.

De resultaten van de strafschoppenseries waren als volgt:
Ariston’80 – Concordia 2-3
Concordia – Vitesse Delft 2-3
Ariston’80 – Vitesse Delft 4-3

Eindstand

Dat leverde in poule B de volgende eindstand op: Ariston’80  2-3, Concordia  2-3 en Vitesse Delft ook  2-3. Een unieke situatie bij deze gelijke standen, waarbij de organisatie – na bestudering van het toernooireglement – besloot om de rangschikking te bepalen door middel van loten.

Hierbij kwam Ariston’80 als nummer één uit de pot, gevolgd door Concordia en werd Vitesse Delft derde, waardoor het team van Ronald Hes moet afzien van verdere deelname aan het toernooi.