DUNO-toernooi: DHC pakt knappe zege op TAC’90

||||||||||||||||||||

Op de tweede dag van het IM Cees IJspelder sr.-toernooi van DUNO was er een knappe zege van het Delftse DHC op het één klasse hoger spelende TAC’90. De formatie van trainer Arie van der Padt zegevierde met 4-2.

Tekst & foto’s: Aad van der Knaap

Twee aanvallende ploegen. Beide kozen de aanval, waardoor veel mogelijkheden werden gecreëerd. Niet alleen paal en lat stonden doelpunten in de weg, ook het scorend vermogen aan beide kanten liet wat te wensen over. Voor het publiek was het een aantrekkelijk duel.

DHC nam de leiding na iets meer dan een kwartier spelen door een doelpunt van Jessy Nauman. Halverwege de eerste helft kwam TAC’90 echter langszij via de van VVSB op het oude nest teruggekomen Mohamed El Ousrouti: 1-1. Met die stand gingen beide teams ook rusten.

Van der Padt wisselde na rust zeven spelers. Na zeven minuten in de tweede helft nam DHC andermaal de leiding. Nu was Jordy Brouwer succesvol. Daarna stelde DHC in een tijdsbestek van vier minuten de zege veilig. Twee minuten na de 1-2 scoorde Noah Saridjojo en weer twee minuten daarna bracht Ilias Kariouh de marge zelfs op drie doelpunten: 1-4.

Na dik een uur spelen wist TAC’90 toch nog iets terug te doen. Abbes Rahmoune bepaalde de eindstand op 2-4. Zaterdag speelt DHC tegen sv Nootdorp om 12.00 uur en TAC’90 speelt op dezelfde tijd tegen gastheer DUNO.