DUNO-toernooi: DHC slaat na rust toe tegen sv Nootdorp

|||||||||||||||

Na eerder op het toernooi al knap TAC’90 met 4-2 te hebben verslagen, was DHC zaterdag in het duel tegen zaterdag eersteklasser sv Nootdorp ook de sterkste. De ploeg van trainer Arie van der Padt sloeg na rust toe.

Tekst: Ton Beije          |       Foto’s: Franca Dobbe

In de eerste helft lieten beide trainers, Arie van der Padt (DHC) en Marko Jalink (sv Nootdorp) ook spelers aantreden die niet altijd in de basis zullen staan. Beide trainers gebruikten het toernooi terecht om veel spelers aan het werk te laten en ritme te laten opdoen.

Leuk voetbal voor rust, maar geen doelpunten. Dat zou na de doelwisseling anders zijn. De behendige Ilias Kariouch van DHC zette zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Dezelfde speler maakte er even later met een diagonaal schot ook 2-0 van.

De Delftse formatie, uitkomend in de zondag eerste klasse, kreeg – onder toeziend oog van nu technisch manager Rob de Lange – nog diverse kansen om de score op te voeren, maar de Nootdorpse doelman was attent en het Delftse vizier stond niet altijd even scherp.

Ondanks de nederlaag was trainer Marko Jalink tevreden over de vorderingen die zijn ploeg maakt in de aanloop naar de competitie. Na de winst op sv Nootdorp was het voor DHC-trainer wachten of hij mogelijk de eerste prijs van het seizoen kon binnenhalen. Daarvoor was hij afhankelijk van het resultaat van het duel tussen Scheveningen en Quick, dat later in de middag zou worden gespeeld.