Warming-up nacompetitie 4e/5e klasse: SEP ontvangt Linschoten, uitduel SVH bij Semper Altius

In de tweede ronde van nacompetitie om zeven plekken in de vierde klasse gaan diverse regioteams de strijd aan. Op Sportpark Tanthof Zuid neemt SEP het op tegen Linschoten. Quick Steps begint de race om promotie met een thuisduel tegen Rotterdam United. Regioclubs Semper Altius en SVH ontmoeten elkaar in Rijswijk.

Tekst: Roland van der Linden

RVC Celeritas beging haar campagne om haar plek in de vierde klasse te behouden met een uitduel bij Simonshaven. De ploeg uit de gemeente Nissewaard eindigde in de vijfde klasse D op een derde plaats met acht punten achterstand op kampioen GOZ.  Het zal meteen een lastige opgave worden voor de Rijswijkers.

Ook MSV’71 stuit op een ploeg uit de vijfde klasse. De club uit Maassluis bindt op Sportpark Wierickeweide in Driebruggen de strijd aan met WDS.

SEP kwam net als RVC Celeritas en MSV’71 uit in 4D en eindigde op de achtste plek. Het was niet voldoende voor handhaving. Het team van vertrekkend trainer Marcel de Letter (foto) start met een thuisduel tegen Linschoten, dat dit seizoen ook in de vierde klasse uitkwam.

Zegekar

Uit de vierde klasse C belandden sv Houtwijk, Quick en SVH in de nacompetitie. Quick mag proberen in een uitduel Hazerswoudse Boys aan de zegekar te binden. De thuisclub moest in 5A genoegen nemen met een derde plek met een ruime achterstand van zestien punten op SJC, dat kampioen werd.

Voor sv Houtwijk kwam Sporting Leiden als tegenstander uit de bus. De Leidse ploeg zal een lastige klip vormen om te omzeilen. Het duel wordt gespeeld op het Sportpark Rijnveld in Den Haag.

Een regioclub zal in ieder geval de tweede ronde bereiken. Op Sportpark Hoekpolder gaan vijfdeklasser Semper Altius en SVH, dat tiende werd in 4C, het gevecht om een plek in de derde ronde met elkaar aan.

Quick Steps krijgt het in haar eerste wedstrijd aan de stok met Rotterdam United. De mannen van trainer Ronald Freen spelen op eigen veld tegen de Rotterdammers, die aan 28 punten niet voldoende hadden om zich te handhaven in vierde klasse E.

 

 

 

 

Lees verder