Die Haghe-toernooi: Verrassende winst HVV, sv Den Hoorn op schot

||||||||||||

HVV, zondag tweede klas, boekte een verrassende overwinning op zaterdag eersteklasser Die Haghe op het Albert Zwart netwerknotarissentoernooi. sv Den Hoorn was op schot tegen Vitesse Delft al was de uitslag wat geflatteerd.

Tekst: Kees de Groot            |        Foto’s: HMA Fotografie

Die Haghe – HVV

Op de uitstekend bespeelbare grasvelden van op Ockenburgh was Die Haghe in de eerste helft geen schim van de ploeg die afgelopen zaterdag TAC’90 vooral in de tweede helft met goed voetbal de baas was. Die Haghe begon vlak, maar kreeg desondanks wel kansen via Sami Aoulad Said en Phiras Cheoudi (bal op de paal). Bij Die Haghe ranselde doelman Dion van Splunteren een grote kans van HVV uit zijn doel. In de 35e minuut kantelde de wedstrijd omdat Sander de Jong met rood het veld moest verlaten. Toch bleef het tot aan de rust 0-0.

In de tweede helft moest Die Haghe dus met tien man opboksen tegen een fel spelend HVV, dat de huid zo duur mogelijk wilde verkopen. Juist in die tweede helft hervond Die Haghe de spirit om HVV tegengas te geven.  Jelle Halsema had de 1-0 op zijn voet na aangeven van Phiras Cheoudi en ook het vizier van Noah de Jong stond nog niet goed afgesteld.

HVV had vooral moeite met Die Haghe op het moment dat de steekbal moest worden gegeven. Menigmaal ging de vlag van de assistent omhoog voor buitenspel. Met wat slimmer spel had HVV hier meer uit moeten halen. Toch ging HVV met de winst aan de haal. In de laatste minuut was het Joppe Dekker die van dichtbij HVV de zege bracht.

sv Den Hoorn – Vitesse Delft

Vitesse Delft liep op sportpark Ockenburgh op het Die Haghe-toernooi tegen een geflatteerde 5-1 nederlaag op. In de eerste helft was het een gelijk opgaande wedstrijd waarna sv Den Hoorn met een 2 -1 voorsprong kon gaan rusten. Mike Hollenberg scoorde voor Vitesse Delft de openingstreffer. Door een bal in eigen doel van Levi Schut werd de stand weer gelijk en Mark Vermeulen zorgde ervoor dat de ploeg van de nieuwe trainer John Hage (vorig seizoen nog sv Den Hoorn) op 2-1 kwam.

Kansen

Na de pauze kreeg Vitesse Delft via Gigi Vermeer en Norvin Mercera goede kansen om op gelijke hoogte te komen, maar een kwartier voor tijd scoorde Noa Hes uit het niets op knappe wijze de 3-1. In de laatste vijf minuten sloeg sv Den Hoorn nog tweemaal toe. Donny Slot zorgde voor de 4-1 en Bread van Baaren bepaalde de eindstand op 5-1.

Aanstaande zaterdag gaat het toernooi verder met de wedstrijden Die Haghe-sv Den Hoorn en Vitesse Delft-HVV.