Oefenvoetbal: Geen winnaar bij duel tussen RKDEO en DSVP

||||||||||||||||||||||||||||||||

DSVP nam in het uitduel bij RKDEO in de eerste helft de leiding, maar zag RKDEO vlak voor het rustsignaal op gelijke hoogte komen. Na de hervatting nam RKDEO al vlot de leiding maar kwam DSVP al snel weer langszij.

Tekst en foto’s: Sander de Hollander

In de veertiende minuut leek DSVP op voorsprong te komen. Dylan de Haan schoot langs de uitkomende RKDEO-keeper Robin Koene. De Haan juichte al, maar de bal ging helaas voor DSVP via de binnenkant paal het veld weer in.  Acht minuten later kopte een verdediger van DSVP na een bal van Irian Boeschoten op zijn eigen lat. Ook een lob van Boeschoten na krap een half uur spelen trof geen doel.

Met nog acht minuten te spelen werd een doelpunt van DSVP afgekeurd vanwege buitenspel. Kort daarna was het wel raak. Een vrije trap van Rowdy Nobbe werd door Joey Zonneveld ingekopt. Op slag van rust werd Dominique Ahanhanzo in het strafschopgebied onderuitgehaald. Vanaf elf meter schoot Tommy Simonis de gelijkmaker binnen.

In de tweede helft viel al snel een tweede Nootdorps doelpunt. Uit een aanval vanaf de rechterkant gaf Tony Castro Suarez een voorzet. De inzet van Robin Busquet belandde in eerste instantie op de vuisten van de doelman van DSVP, maar rolde daarna alsnog het doel in. Zeven minuten later was het alweer 2-2. Bauke Beerda bereikte Joey Zonneveld die in de linkerhoek kon intikken.

In de slotfase zag Quinten Hellemonds zijn doelpoging gestuit worden door de Pijnackerse doelman. De laatste kans was voor DSVP. Een vrije trap van Nick Jense ging recht op doelman Koene af, die in tweede instantie de bal klemvast had.