Die Haghe-toernooi: sv Den Hoorn klopt Die Haghe en pakt eerste plaats

||||||||||||||||||||||||

sv Den Hoorn is de overtuigende winnaar geworden van het Albert Zwart Netwerknotarissen toernooi van Die Haghe. Onder prima omstandigheden en met een uitstekend georganiseerd toernooi speelden de eerste en tweede elftallen van Vitesse Delft, HVV, sv Den Hoorn en Die Haghe leuke wedstrijden op Ockenburgh.

Tekst: Kees de Groot          |      HMA Fotografie

De wedstrijd tussen de eerste elftallen van Die Haghe en sv Den Hoorn was uiteindelijk niet meer bepalend voor de einduitslag, maar dat was niet te merken aan de inzet van beide teams.

Na een rommelig begin kwamen Die Haghe en sv Den Hoorn beter in de wedstrijd en ontstonden er kansjes voor beide teams. Na goed doorzetten van Jelle Halsema en Roy van der Ven maakte Mark Kippersluijs na een kwartier spelen de 1-0 voor Die Haghe, maar de vreugde was van korte duur. Twee minuten later was daar de prachtige gelijkmaker van Noah Barends met een mooi stiftje over doelman Dion van Splunteren. Daarna golfde het spel op en neer, maar het bleef tot aan de rust 1-1.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, waarbij bleek dat sv Den Hoorn vooral fysiek de betere ploeg was. Met twee goed uitgevoerde counters liepen de bezoekers in dat tweede bedrijf dan ook verdiend uit naar 1-3 door doelpunten van Bread van Baaren en Maurizio Marrinacci.

Zo kon na afloop de aanvoerder van sv Den Hoorn de wisselbokaal en de dinerbon van restaurant Di Sopra uit Scheveningen in ontvangst nemen van Die Haghes technisch manager Wim de Jong, die vooral lovende woorden over had voor de verdiende toernooiwinst van sv Den Hoorn.