Oefenvoetbal: DHC verslaat Wilhelmus, Delftse derby in balans

|||||||||||||

Veel Delftse clubs speelden zondag een oefenduel. DHC behaalde een fraaie 5-2 overwinning op Wilhelmus. SEP en Full Speed kwamen in hun stadsderby een gelijkspel overeen. DHL en Concordia verloren hun uitduels bij gerenommeerde tegenstanders. De zondagploeg van sv Erasmus versloeg SVH.

Tekst Roland van der Linden & Wicher Schreuders       |        Foto’s: Franca Dobbe

Het duel tussen DHC en Wilhelmus kende een productieve start, want na de snelle 1-0 uit een door scheidsrechter Manuel Uijttewaal terecht toegekende penalty van Joey Emmerink, was het al heel snel 1-1. Bij de eerste Wilhelmus-aanval werd de voorzet niet door Nick Hendrikse (Wilhelmus), maar door een DHC-er per ongeluk in eigen doel werd gewerkt. Na een kwartiertje spelen scoorde Jerome Goodett op aangeven van Frank de Lange de 2-1.

Kluts

Kort daarna een kluts van de bal tussen de Wilhelmus-doelman en Quinten van der Kraaij, waarbij de bal ongelukkigerwijze hard op het hoofd van de DHC-speler kwam. Hij werd verzorgd, probeerde nog door te spelen, maar moest zich een tiental minuten later toch laten vervangen. Er was uiteraard bezorgdheid over de aard van de blessure, mogelijk een hersenschudding, maar in de loop van de avond werd duidelijk dat medisch onderzoek in het ziekenhuis had uitgewezen dat het waarschijnlijk toch wel mee viel. Er werd tot de rust niet meer gescoord.

In de tweede helft hield het overwicht van DHC aan. Al snel leidde dit tot de 3-1 door een prachtig afstandsschot van de opgekomen Jeffrey van Roon. Maar ook nu scoorde Wilhelmus een snelle tegentreffer via Dennis van der Poel, die vanaf de zestienmeterrand een vrije trap op keurige wijze en onhoudbaar in schoot: 3-2. DHC kreeg daarna nogal wat kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar aanvankelijk leek dat niet te lukken. Pas halverwege de tweede helft werd er weer gescoord en wel – na een dieptepass van Ilias Kariouh – door de diepgaande Jessy Nauman: 4-2. Kort voor het eindsignaal liep DHC nog verder weg, nu door een doelpunt van invaller Nabil Hadui die uit de draai op doel schoot: 5-2.

Teambuilding

Concordia had op zaterdag aan teambuilding gedaan met een bosloop en een survivaltocht. De inspanningen van de dag ervoor eisten hun tol in het duel met CVV Zwervers. De formatie van trainer Wesley Zandstra startte goed, maar kreeg gaandeweg het duel meer en meer last van de vermoeidheid. De thuisploeg had bij rust een 2-1 voorsprong en sloot het duel af met een 4-2 overwinning. In het sportieve duel scoorden Evert Vrijhof en David Migo voor Concordia.

Baas

De zondagformatie van Erasmus was op eigen veld SVH de baas. Trainer Peter Hartgring zag Mark Jacobs, Aksel Jeffrey Wassenaar sv Erasmus naar een 3-2 overwinning schieten. Namens SVH waren Gerard Kordelaar en Tommy Ras doeltreffend

DHL moest zich maar nipt gewonnen geven in Gouda. Tegenstander Olympia trok met 2-1 aan het langste eind. Cas Harte nam de enige treffer van DHL voor zijn rekening.

Derby

Het duel van Full Speed tegen SEP werd verplaats naar Sportpark Tanthof Zuid omdat het hoofdveld van Full Speed blank stond. De Delftse stadsderby eindigde in 2-2. Marco Blitterswijk opende voor SEP de score waarna Rida Arab de stand weer gelijktrok namens Full Speed.  Batuhan Isitmez bracht nog in de eerste helft Full Speed aan de leiding. In het tweede bedrijf was opnieuw Blitterswijk trefzeker, waardoor SEP een knappe 2-2 eindstand bewerkstelligde.