Oefenvoetbal: Oliveo sterkste in ‘dorpenderby’ tegen RKDEO

||||||||||||||||||||||

Het Dorpentoernooi ging dit seizoen niet door, maar toch speelde Oliveo en RKDEO een oefenwedstrijd tegen elkaar op sportpark De Groene Wijdte in Pijnacker. Thuisploeg Oliveo trok met 2-1 aan het langste eind.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

Na tien minuten spelen kwam RKDEO aan de leiding. De doelman van Oliveo wilde de bal in het spel brengen, maar deze werd in de dekking onderschept door Olaf Kramer, die direct Quinten Hellemonds aanspeelde. Laatstgenoemde schoot vervolgens de bal hard tegen de touwen: 0-1.

Na een kleine twintig minuten spelen een grote kans voor Oliveo om op gelijke hoogte te komen. Eerst werd de bal tegen doelman Jan Wakem aangeschoten en vervolgens werd de lat geraakt. In het eerste bedrijf geen doelpunten meer, een 0-1 stand dus bij rust.

Als na zeven minuten in de tweede helft kwam Olievo langszij. Uit een vrije trap vanaf de rechterflank werd de bal in het Nootdorpse doel getikt door Gerben Pels: 1-1. Negen minuten voor tijd pakte de ploeg van trainer Edwin Vurens ook nog de volle buit. Noah Boer zag de bal na zijn schot vanuit de hoek van het strafschopgebied via de binnenkant van de paal in het doel belanden: 2-1.