Oefenvoetbal: Overwinningen voor HPSV en Graaf Willem II-VAC

|||

Zowel HPSV als Graaf Willem II-VAC oefenden tegen O23-teams. De politiemannen rekenden af met DSVP O23. De bewoners van de Roggewoning versloegen VELO O23. Ook HDV boekte een overwinning in de oefencampagne net als Wilhelmus O23 en Forum Sport O23.

Graaf Willem II-VAC trad al om 12.00 uur aan in Wateringen tegen de O23 van der VELO. De thuisploeg trok met 1-3 aan het kortste eind. Martijn Nieuwenhuis en Daniël Nolet schoten het Graaf Willem II-VAC van trainer Jan de Jong (foto) naar een 0-2 voorsprong. Na een doelpunt VELO schoot Nolet de beslissende 1-3 binnen.

HPSV bleef tegen de O23 van DSVP aan de goede kant van de score. Door doelpunten van Danny Heijstek en Mounier Akachar verscheen een 2-1 overwinning op het scorebord in het Zuiderpark.

Strafschop

Forum Sport speelde een sterke eerste helft tegen HBS O23 en ging door treffers van Bhodi Sreekstra en Alasan Baldeh met een 2-0 voorsprong de rust in. Na de thee kwamen de Haagse bezoekers beter de kleedkamer uit en werd het via een benutte strafschop van Fabian Hilpert 2-1. HBS bleef druk zetten op de Voorburgers en dit leverde in de 78e minuut de terechte gelijkmaker op. Luca van Leeuwen was doeltreffend voor de bezoekers: 2-2. Beide ploegen gingen voor de overwinning. Een vrije trap van vijfentwintig meter afstand leverde Forum Sport de overwinning op. Timo Zijlstra krulde de bal perfect om de muur heen in de verste hoek: 3-2.

Half dozijn

HDV trad aan tegen het vijfde team van DWO. De Zoetermeerders kwamen nog op een 0-1 voorsprong maar werden daarna onder de voet gelopen door HDV. Trainer Johan Peper zag Essam Zene de gelijkmaker aantekenen. Daarna zorgden debutant Ashraf El Majjaoui voor de 2-1 en nam Kenneth Drenth de 3-1 voor zijn rekening.  Alfred Kargbo (2x) en Ashraf El Majjaoui schoten het half dozijn vol. Het eerste team van DWO moest op eigen veld met 0-5 buigen voor het tweede van Quick Boys.

Wilhelmus O23 speelde in Heemstede tegen HBC O23 en kwam thuis met een 3-4 overwinning. Bradley Tuijt was net als vorig week scherp in de afwerking. Nu produceerde hij drie doelpunten ook Koen Visser kon een goaltje meepikken. RKAVV O23 won met 1-2 bij TOGB O23. In de eerste stopte Donny van der Helm een strafschop en in de tweede helft zorgden Luuk Gijsbertsen en Jaidy Walta voor de treffers van RKAVV. (Foto’s onder: TOGB O23-RKAVV O23- Sebastiaan Gijsbertsen)

Drieluik

FC Skillz Onder 23 speelde een drieluik op het terrein van het Rotterdamse Spartaan ’20 met verder Smitshoek O23. De teams speelden tegen elkaar duels van 45 minuten. Voor de eerste wedstrijd kon de Haagse nieuwkomer zich opmaken voor een strijd met Smitshoek Onder 23. Deze wonnen de Hagenezen met een overtuigende 2-0 winst. Doelpunten kwamen op naam van Kevin Adebesin en Divani Hansen.

Voor de tweede wedstrijd was er een krachtmeting met Spartaan ’20. FC Skillz moest dan ook de huid duur verkopen en uiteindelijk haar meerdere kennen in de Rotterdammers. De thuisploeg kwam dan ook snel voor met 2-0. FC Skillz scoorde de 2-1 via Roan Leter en zocht vandaaruit de aansluiting en probeerde door te drukken. De talenten van Rotterdam-Zuid kwamen er echter via een counter goed uit en scoorden de 3-1, wat ook de eindstand was.