sv Den Hoorn maakt overstap van zondag naar zaterdag

Het bestuur van sv Den Hoorn heeft na wijs beraad besloten om met ingang van het seizoen 2022-2023 met het standaardmannenteam (eerste elftal), uitkomende in de eerste klasse zondag, over te stappen naar de eerste klasse op zaterdag.

Dat betekent concreet dat sv Den Hoorn na een historie van 70 jaar, nog één seizoen op zondag te bewonderen valt en het eerste team zich vanaf volgend seizoen gaat mengen in de competitie op zaterdag.

Reden

De belangrijkste reden hiervoor is dat de club toekomstbestendig wil blijven. De vereniging is gericht op zowel prestatief voetbal als op de recreanten. Het zondagvoetbal in West II wordt voor haar eerste elftal zodanig uitgehold dat er nauwelijks gelijkwaardige tegenstanders in deze regio overblijven, waardoor op termijn op een dusdanig bedenkelijk niveau gevoetbald gaat worden of dat veel verder gereisd zal moeten worden (Brabant e.o.), dat tot onwenselijke en kostenverhogende gevolgen zal leiden.

Informatieavond

Tijdens de informatieavond op woensdag 8 september heeft het bestuur hier met leden uitvoerig over gesproken en alle argumenten en consequenties die gepaard gaan met een besluit benoemd. Het bestuur heeft afgelopen week alle argumenten en mogelijke gevolgen zorgvuldig afgewogen waaruit nu het besluit is genomen de overstap te maken.

Consequenties

Belangrijke consequenties die het bestuur heeft onderkend en zal moeten gaan oppakken komend jaar om volgend seizoen gesteld te staan zijn onder meer:
* de organisatie rondom de wedstrijden en de zaterdag- en zondagdienst;
* de barbezetting en kantinebeheer;
* aanpassingen aan de kantine / bar om o.a. wachtrijen te voorkomen;
* kleedkamerbezetting en mogelijke duurzame oplossingen hiervoor;
* derde kunstgrasveld om trainingen ook bij afgelastingen door te kunnen laten gaan.

Het bestuur van sv Den Hoorn is van mening met dit besluit een fundamentele en beleidsmatige keuze te maken die gericht is op de toekomst van de vereniging.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder