KNVB-onderscheiding voor Eilke de Boer van vv Schipluiden

||

Onder een strakblauwe hemel werden de vrijwilligers van de vv Schipluiden door haar bestuur gefêteerd op een gezellige middag. Ondanks dat er de afgelopen anderhalf jaar weinig te voetballen was, memoreerde voorzitter ad interim Leo van Beurden zijn honderdkoppige publiek aan een aantal zaken die Schipluiden als dorpsclub toch heeft verwezenlijkt.

Het sportcomplex aan de Tiendweg werd het afgelopen jaar zelfvoorzienend gemaakt op electragebied door middel van 177 zonnepanelen op het dak van het clubhuis, werd de keuken volledig vernieuwd en zal de menukaart wat verfrist gaan worden met nieuwe gerechten, werd er in samenwerking met PARK015 een heus bootcampterrein aangelegd en ingericht waar inmiddels druk gebruik van gemaakt wordt en is het terras opgefrist met nieuwe groenvoorzieningen.

Bestuurlijk, zo gaf de preses aan, is er inmiddels ook een verjonging gaande en hoopt het bestuur haar zoektocht door te zetten met het vinden van een voorzitter. Dit alles gezegd hebbende kreeg het bestuurslid van dienst de gelegenheid om het vaste item van deze informele middag voor het voetlicht te halen namelijk “de Gouden Pen”. Dit kleinood werd in het leven geroepen voor de vrijwilliger die zich de voorgaande voetbaljaargang in positieve zin heeft onderscheiden in woord en geschrift. Er was géén ontkomen aan voor Erelid-clubicoon Eilke de Boer, om dit jaar deze clubonderscheiding in ontvangst te nemen vergezeld door een fraai boeket en een cadeaubon. Met één oor bij de tv om zijn geliefde 010-club te volgen bij een 0-3 voorsprong onderging De Boer zichtbaar verrast de lofuitingen en kreeg het nog benauwder bij het aantreden van KNVB-ambassadeur Kees Wenneker van wie De Boer zich afvroeg wat die man met die oranje stropdas met KNVB-logo hier nu kwam doen.

Aangezien de alleskunner De Boer nagenoeg iedereen kent binnen de bond – na een wedstrijdsecretariaat van zo’n 53 jaar -, was het een des te grotere verrassing dat de komst van de bondsman binnen de club en het dorp geheimgehouden was. Na een opsomming van alle functies die Eilke de Boer heeft bekleed en nog bezighoudt, werd onder luid applaus de op één na hoogste bondsonderscheiding opgespeld tot Lid van Verdienste van de KNVB! De Boers gezin was inmiddels via een sluiproute het terras genaderd om Pa en Opa te zien glunderen wat de geridderde volledig ontging en als kers op de taart wel als grootste verrassing werd ervaren. Verder waren er nog lovende woorden voor De Boer en zijn Corrie door hun seniorenvoetbalvrienden, die naast een aantal kleurige cyclamens een schitterende fotocollage presenteerde van foto’s van al zijn bezigheden. Met een zesgangendiner, dat ook nog eens uitgeserveerd werd door bevriende lieden van de Zomerfeestcrew, kwam er een einde aan een succesvol georganiseerde middag ten faveure van het vrijwilligerscorps van vv Schipluiden.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder