RKDEO stapt met mannenselectie over naar zaterdagvoetbal

Na een onderzoek in de afgelopen weken en een informatieavond voor de leden heeft het bestuur van RKDEO het advies van de Technische Commissie overgenomen om vanaf het seizoen 2022-2023 met de mannenselectie over te stappen naar het zaterdagvoetbal.

Het eerste elftal van RKDEO komt nu uit in de tweede klasse zondag en zal in het volgende seizoen dus haar entree maken in dezelfde klasse op zaterdag. De KNVB biedt verenigingen nu eenmalig de mogelijkheid om deze horizontale overstap te maken.

Behoefte

Veel regioverenigingen zijn RKDEO al voorgegaan met hun standaardteams en blijven spelen op zondag zou daarom nog nauwelijks aantrekkelijk zijn. Ook wil de vereniging met deze overstap tegemoet komen aan de groeiende behoefte van jongere selectiespelers om op zaterdag te spelen. Het spelen in de tweede klasse zaterdag met veel regioverenigingen zal, zeker ook door de overstap van veel huidige poulegenoten, een mooie competitie opleveren. Dat is aantrekkelijk voor spelers, staf en toeschouwers. De huidige selectie was, op enkele uitzonderingen na, zeer enthousiast over de overstap naar de zaterdag.

Plan

RKDEO beschikt over een zeer grote zondagafdeling van mannen- en vrouwenteams, in totaal veertien teams. Alleen de standaardteams mannen zullen overstappen naar de zaterdag en dus blijft de zondag voor de vereniging ook een belangrijke verenigingsdag. Het bestuur zal in het lopende seizoen een plan maken waarin zaken voor de beide speeldagen goed geregeld zijn.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder