Zondag 2D: HVV verslaat Wilhelmus, Concordia kansloos

||||||||||||||||||||||

Concordia gaf niet thuis tegen Antibarbari. De formatie van trainer Wesley Zandstra moest het hoofd diep buigen voor de studenten. HVV won een spannend duel van Wilhelmus. Op De Diepput werd het 3-1.

Tekst: Roland van der Linden        |     Foto’s: Aad van der Knaap

Antibarbari – Concordia

Concordia speelde een teleurstellend duel tegen Antibarbari. In Rotterdam kwam de Delftse ploeg er niet aan te pas tegen de Rotterdamse studenten. Het uitduel ging met 4-0 verloren. Concordia zal zich moeten herpakken om er volgende week met goede moed weer tegen aan te gaan.

HVV – Wilhelmus

HVV bond de strijd aan met Wilhelmus. Beide teams stappen volgend seizoen net als Concordia over naar het zaterdagvoetbal. Na een paar kleine speldenprikjes aan beide zijden kwam HVV in de tiende minuut op voorsprong. Max Hagemann kopte bij de eerste paal binnen.

Halverwege de tweede helft verdubbelde HVV de voorsprong. Phil Altimari zag zijn afstandsschot in het doel in verdwijnen: 2-0. Twee minuten later werd een voorzet van Wilhelmus verkeerd geraakt door HVV en belandde in het eigen doel: 2-1. Kansen waren er over een weer, maar de 2-1 bleef tot aan de rust op het bord staan.

Na rust hielden de teams elkaar goed in balans. HVV had een licht overwicht, maar dit leverde niet veel kansen op. Pas vlak voor het eindsignaal werd het duel definitief beslist.  En hoekschop van Wilhelmus werd door de formatie van trainer André Wetzel omgezet in een counter. Jesper Fennema kon daaruit de 3-1 op het bord laten aanbrengen.