Zondag 2D: Wippolder trekt aan langste eind tegen Laakkwartier

Na een lange periode van Corona, oefen- en bekerwedstrijden mocht er dan eindelijk afgetrapt worden voor de competitie. Een drukbezocht sportpark de Pauwmolen was het decor voor een wedstrijd in de zondag tweede klasse tussen Wippolder en het Haagse Laakkwartier.

Waar Wippolder goed begon met een mogelijkheid voor het doel van Laakkwartier-doelman Alessandro Veugelers was het na al na zes minuten spelen aan de andere kant raak voor Laakkwartier. Aanvaller Karam Boukhari werd diep weggezet en verschalkte doelman Dion de Jong in de verre hoek: 0-1.

Kilometervreter

Wippolder herpakte zich, de organisatie werd wat aangepast vanaf de zijlijn en de Delftenaren lieten zien snel deze vroege achterstand recht te willen trekken. In de achttiende minuut kon Veugelers een inzet van aanvaller Anthony Sintniklaas verwerken tot hoekschop en vier minuten later kopte Yannick Prade net over het doel van de bezoekers uit Laak. Enkele minuten na deze twee kansen was het dan wel raak voor de thuisploeg. Sintniklaas draaide weg en zijn voorzet op de doorgekomen Rik Luisman werd door deze kilometervreter knap ingekopt bij de tweede paal: 1-1. In het verdere verloop van de eerste helft probeerden beide ploegen nog wel tot scoren te komen, maar werden er geen echt grote kansen gecreëerd.

Rood

Vlak na rust een Laakkwartier dat direct een goede kans kreeg, maar het schot verdween net naast het doel. De bezoekers moesten zich hierna vaak terugtrekken, maar probeerden veelal via buitenspeler Boukhari gevaarlijk eruit te komen. De organisatie van Wippolder stond echter goed en op het middenveld heerste nieuwe aanwinst Guy Muller met zijn scherpe duels en vele onderscheppingen.

Na een klein kwartier spelen in de tweede helft kantelde de wedstrijd verder in het voordeel van de blauw-witte brigade van trainer Mark Moen. Laakkwartiers Brahim Karoumi kreeg in eenzelfde actie twee keer achter elkaar geel van scheidsrechter De Jong en kon gaan douchen. Twee minuten na deze tegenvaller tekende Wippolder ook nog eens voor de 2-1 door Colin Venema en groeide het veldoverwicht door de man meer situatie op het veld.

Lat

Na de 2-1 kreeg Wippolder kansen om verder uit te lopen met een schot op de lat, een doelpunt dat afgekeurd werd wegens buitenspel en twee schoten net naast het doel. Ondanks de ondertalsituatie kreeg Laakkwartier nog tweede goede mogelijkheden om er weer een wedstrijd van te maken. Een schot op de lat en een poging net naast het doel van Dion de Jong leverden echter niet voldoende op.

Aan de andere kant was het tien minuten voor tijd handenbinder Daley Uythof die zijn derde kans verzilverde en zich wederom belangrijk maakte met de 3-1. Zijn kap en hierop volgende schot in de korte hoek gaf de thuisploeg zekerheid op de overwinning. Na dit doelpunt geloofden de bezoekers het wel en kabbelde de wedstrijd naar het einde. Na afloop blije gezichten in Delft door deze fijne start van een nieuwe competitie.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder