Zondag 1B: Sterke start voor sv Den Hoorn, VUC onderuit

Voor VUC waren de druiven zuur na het duel met DOSKO. De Haagse ploeg kwam een vroege achterstand niet meer te boven. Wel blije gezichten bij sv Den Hoorn dat ONA flink klop gaf.

DOSKO – VUC

VUC, dat als één van de weinige regioclubs in de eerste en tweede klasse heeft besloten om het zondagvoetbal trouw te blijven, heeft het vizier gericht op promotie. De pinguïns kenden een valse start in het uitduel bij DOSKO. In Bergen op Zoom kwam VUC al na zeven minuten op achterstand. Nicky Nuytemans werkte de bal via de onderkant van de lat het doel in. VUC kwam de klap niet meer te boven en was niet bij machte om nog een tegentreffer te produceren in het vervolg van het duel.

ONA – sv Den Hoorn

In Gouda was sv Den Hoorn heer en meester in de strijd met ONA. Na twaalf minuten spelen vond Noah Barends Thomas Bouwer, die vervolgens goed afrondde: 0-1. Een kwartier later was de score al opgelopen naar 0-3. Een rake uithaal van Thomas Bouwer werd gevolgd door een treffer van Noah Barends.

In de tweede helft kwam ONA al na zes minuten spelen terug tot 1-3. Pas in de laatste tien minuten vielen de laatste treffers. Na een handsbal mocht Robin Zwartjes (foto) aanleggen voor een strafschop die de 1-4 opleverde. Vlak voor het eindsignaal bepaalde Felix Nijman de eindstand op 1-5 voor de formatie van trainer John Hage.