Delftse Beloften competitie: DHL, Vitesse Delft en Concordia pakken winst

Precies een jaar geleden werd voor de laatste maal gespeeld in de Delftse Beloftencompetitie. Dit seizoen heeft de organisatie wederom gekozen om drie poules te laten starten.

Tekst: Alex Pronk

Poule A

In poule A speelde DHL een goede partij tegen sv Honselersdijk, dat al na vijf minuten een doelpunt opleverde van Mela Drinkwaard: 1-0. De vreugde was van korte duur, want snel daarna kwamen de Westlanders op gelijke hoogte: 1-1. sv Honselersdijk werd na de gelijkmaker sterker, maar echte kansen leverde dat niet op.

Na de rust liep DHL naar een 3-1 voorsprong door treffers van Ardehl Karijowidjojo (2–1) en – uit een strafschop – van Yavuz  Coban (3–1). Het slotakkoord was ook voor de Delftse ploeg van coach Tayyab Chaudhry (foto). Sem Brinkers bepaalde namelijk de eindstand op 4-1.

De wedstrijd tussen Wippolder en SEP werd in de rust (bij stand van 1–1) gestaakt.

Poule B

In Poule B had de wedstrijd tussen Vitesse Delft tegen Verburch twee gezichten. In het eerste deel had de ploeg van Vitesse Delft-coach Anton Rogierse (tevens assistent van Ronald Hes) legio kansen gecreëerd. Uit al die mogelijkheden werd ‘maar’ viermaal gescoord, met een hoofdrol voor Duncan Sjerp, die drie keer het vijandelijke net vond. Bono Poot trof eenmaal doel. Na de rust vielen er geen doelpunten meer te bewonderen en bleef het dus bij 4-0.

De wedstrijd tussen DVC en DWO ging niet door, omdat DWO geen team op de been kon brengen. Wat de organisatie met dit duel gaat doen, is op dit moment onduidelijk.

Poule C

In Poule C klopte Concordia de leeftijdgenoten van DHC. Aan de Brasserskade was Concordia met 7-2 te sterk voor de buren.

In dezelfde poule was Oliveo duidelijk een maatje te groot voor Vredenburch. Het werd in Rijswijk 0-8 door doelpunten van Lars Toussaint, Max Huurman (2x), Noah Boer, Niels van Heeswijk, Luc Brouwer en Mitch van Kampen (2x).