Delftse studentenvoetbalvereniging Ariston’80 zet zich in voor ALS

Komende zaterdag speelt het tweede elftal van Ariston’80 om 12.15 uur haar eerste competitiewedstrijd in eigen huis met stichting ALS gedrukt op de borst. De nieuwe shirts worden officieel overhandigd door erelid Kees Zeeman.

Zeeman was jarenlang trainer van het tweede elftal en is recentelijk gediagnosticeerd met ALS. Om Zeeman te steunen en om de bekendheid over ALS te vergroten, spelen de Delftse studenten de komende seizoenen met stichting ALS op de shirts.

Belang

Lenny Bakker, elftalleider, legt het belang van bekendheid voor de stichting uit: ,,De oorzaak van ALS is nog altijd niet bekend. Terwijl bij ons in het team al drie teamleden ALS van dichtbij hebben meegemaakt. Om deze reden wilden wij heel graag de bekendheid over deze ziekte vergroten. Hopelijk kan er in de toekomst medicatie of een behandeling tegen deze verschrikkelijke ziekte ontwikkeld worden.”

Gelden

Na afloop van de wedstrijd is er een buitenbar waarbij een gedeelte van de omzet wordt gedoneerd aan stichting ALS om wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS mogelijk te maken. Ook worden er op andere manieren geld en aandacht gevraagd aan stichting ALS. Zowel Kees Zeeman als de directeur van stichting ALS zijn aanwezig.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder