HMSH en Wippolder nemen ook besluit tot horizontale overstap

In navolging van veel andere regioclubs hebben ook HMSH en Wippolder besloten de overstap te maken naar het zaterdagvoetbal. De massale overgang van de clubs in de tweede klasse vormde een belangrijke reden om het besluit te nemen.

Bij HMSH werd al langere tijd gesproken over de mogelijkheden om op zaterdag uit te komen. Eerst leek weekendvoetbal de oplossing, maar de introductie hiervan bleef uit. Toen de KNVB met de mogelijkheid kwam van een horizontale overstap kwam dit op de agenda van de Haagse club te staan.

Stroomversnelling

Het besluit van HMSH om over te stappen kwam in een stroomversnelling terecht nadat de ene na de andere regioclub bekend maakte om naar het zaterdagvoetbal over te stappen. Voorzitter Bülent Yüngül (foto) meldde aan Haaglanden Voetbal dat het op deze manier wel heel onaantrekkelijk werd om in het zondagvoetbal te blijven met in het vooruitzicht duels in Noord-Holland of Noord-Brabant. Zowel voor de publieke belangstelling als de reisafstanden bij uitduels.

Einde

Met de overstap zal er een eind komen aan het huidige zaterdagteam, dat in de vierde klasse uitkomt. HMSH heeft ook al een O23-team dat dit seizoen voornamelijk oefenduels speelt. Dit team zou volgend seizoen in de competitie moeten uitkomen.

Wippolder

Bij Wippolder werd op dinsdag 28 september gesproken met de spelersraad waarin spelers van het eerste en tweede zondagteam zitting hebben, de hoofdtrainers van zondag 1 en 2, het MT Voetbalzaken en het bestuur. Uit de gesprekken kwam naar voren dat Wippolder de ambitie heeft om in een kwalitatief goede competitie te spelen en niet wil achterblijven in een competitie die uitgehold wordt.

Na het overstappen van alle regioploegen en met name de clubs uit Delft, heeft Wippolder ook het verzoek ingediend bij de KNVB om vanaf komend seizoen in de zaterdagcompetitie uit te komen.

© Haaglanden Voetbal

 

 

Lees verder