Zaterdag 1A: sv Nootdorp ziet voorsprong na rust verdampen

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

sv Nootdorp ging met een voorsprong de rust in tegen WV/HEDW, maar kon deze na rust niet vasthouden. De Amsterdammers boekten uiteindelijk een 1-2 zege en bleven zonder puntverlies in deze prille competitie.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

Al na zes minuten kreeg sv Nootdorp-speler Tanar Bayram geel na een overtreding op Kick van Aelst. Drie minuten later kreeg de thuisploeg haar eerste kans. Het schot van Eren Yildizturan ging net naast. Een schot van Jop Verhagen werd even later gepakt door doelman Matthijs Kuiper. In de negentiende minuut kreeg ‘Wilhelmina Vooruit – Hortus Eendracht Doet Winnen’ haar eerste kans. Roy van Essen trok naar de achterlijn en gaf voor. Het schot van Joost Heij belandde in handen goalie Michael de Leeuw.

Na bijna een half uur spelen legde Joey van Maaren een voorzet panklaar voor Jop Verhagen, die met een stift de 1-0 in het doel schoot. De Amsterdammers kregen nog een drietal kansen voor de rust, maar de stand bleef 1-0.

In de eerste tien minuten van de tweede helft kreeg sv Nootdorp twee kansen om haar voorsprong te verdubbelen. Een schot van AJ Mercera ging recht tegen de Amsterdamse doelman aan. Een ook een schot van Jop Verhagen uit de tweede lijn kwam terecht in de handen van Kuiper. Na 56 minuten spelen kopte Joost Heij de gelijkmaker binnen uit een voorzet van links: 1-1. Halverwege de tweede helft was Steven Knijnenburg verantwoordelijk voor de winnende treffer voor WV-HEDW. Een hoekschop van links werd door hem ingekopt langs doelman Michael de Leeuw. Er werd daarna niet meer gescoord, waardoor bij het laatste fluitsignaal de 1-2 stand nog steeds op het scorebord stond.