Zaterdag 1A: Argon-Forum Sport gestaakt wegens ernstige blessure

De competitiewedstrijd tussen Argon en Forum Sport is door een ernstige blessure van Argon-speler Raoul van Wijk na 65 minuten gestaakt. Een blessure die ontstond door een verkeerde beweging net buiten de zestien meter van Forum Sport. Er was geen duel. Pure pech, maar wel een ernstige blessure aan enkel/onderbeen.

Tekst: Jean Nederlof

Er moest zeer lang gewacht worden op een ziekenwagen. Scheidsrechter Eren nam een goede beslissing om het duel niet meer te hervatten. De wedstrijd was niet zozeer fraai, maar kende wel een gezonde dosis inzet aan beide kanten.

Uitblinker

Uitblinker Dylan Bergkamp van Argon stelde doelman Justin van Look van Forum Sport op de proef met een hard schot en aan de andere kant waren het Haitam el Marid en Jacco Scholten die doelman Martijn van Wandelen van Argon aan het werk zetten. Beide sluitposten oogden betrouwbaar en deden waarvoor ze opgesteld zijn: ballen tegenhouden.

Hoekschopvariant

In de 26e minuut een mooie hoekschopvariant van Forum Sport, waarna de bal werd ingeschoten door Marc du Chatinier (foto): 0-1. Een paar minuten later opnieuw Forum Sport dat scoorde. Orlando Agues Ribeiro schoot een terugvallende bal strak in de kruising: 0-2. Vlak voor rust deed Argon wat terug. Een perfecte pass over veertig meter van Dylan Bergkamp stelde rechterspits Gilano Eijken in staat de 1-2 aan te tekenen.

Druk

In de pauze bij Forum Sport een wissel. Pjer Bom erin voor Orlando Agues Ribeiro. Argon zette na de pauze Forum Sport onder druk en kwam al na bijna een uur spelen op 2-2. Een hard schot van Dylan Bergkamp viel via de onderkant van de lat achter doelman Justin van Look. Forum Sport-trainer Dennis den Turk bracht een extra aanvaller in voor een verdediger: Lorenzo Seymonson voor Sebastiaan van Beek. Forum Sport wilde echt voor de drie punten gaan. De aanwezige Forum Sporters gingen ervoor zitten. Echter de ernstige kwetsuur van Raoul van Wijk zorgde voor een eerder einde van de wedstrijd.