Zondag 2D: Full Speed brengt Wilhelmus tweede nederlaag toe

||||||||||||||||||||||||||||||||

Wilhelmus kon de punten niet in eigen huishouden. Het bezoekende Full Speed was de Voorburgers met het kleinst mogelijke verschil te slim af. Full Speed heeft nu vier punten uit twee duels. Wilhelmus staat nog met lege handen.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

Cedric Aké stichtte het eerste gevaar voor Wilhelmus in de elfde minuut, maar de verdediging van Full Speed kon de bal wegwerken. Daarna was het de beurt aan de Delftse club. Batuhan Isitmez zag een bal op de lat belandden en in de rebound naast gaan.  Cedric Aké probeerde Wilhelmus tot drie keer toe aan een voorsprong te helpen, maar faalde in de afwerking. Ook Full Speed kreeg nog mogelijkheden maar de rust werd met een 0-0 stand bereikt.

In de tweede helft ging een poging van Danny Hoogendoorn van dichtbij ruim over het Voorburgse doel heen. Aan de andere kant misten Remy Kant en Cedric Aké scherpte. Een kwartier voor tijd konden de bezoekers juichen. Rida Aarab schreef de 0-1 op zijn naam.

Met nog acht minuten te spelen moest scheidsrechter Mark Vogelenzang een blessurebehandeling ondergaan aan zijn hamstring. De blessure oogde ernstig en de arbiter twijfelde of zijn carrière een vervolg zal krijgen na zijn herstel. Mede doordat er op zondag steeds minder kansen komen om aangesteld te worden door alle verschuivingen naar het zaterdagvoetbal.

In de blessuretijd brak Full Speed uit. Valentijn van der Wouwer ging alleen op doelman Ricardo Schimmel af die uit het strafschopgebied kwam en de bal tegen de arm kreeg. Schimmel vond dat de bal bewust tegen zijn arm werd geschoten, maar kreeg toch rood. Wilhelmus had al haar wissels al gebruikt, waardoor Jasper Wartna de plek in het doel moest innemen. De vrije trap van Full Speed leverde niets meer op. Het bleef bij 0-1.