Zondag 1B: DHC wint in doelpuntrijk duel van Unitas’30

|||||||||||||||||||||||||||||

Ondanks de gedurende bijna de gehele wedstrijd voortdurende stortvloed aan regen hadden de thuisblijvers ongelijk. De eerste competitiewedstrijd van dit seizoen aan de Brasserskade – tegen Unitas’30 uit Etten-Leur – verdiende veel meer toeschouwers dan dat er nu daadwerkelijk waren. Vanaf de aftrap werd er aantrekkelijk en aanvallend voetbal vertoond. En uiteindelijk zag men in totaal maar liefst elf doelpunten.

Tekst: Wicher Schreuders        |     Foto’s: Aad van der Knaap

In de beginfase, na vijf minuten, bracht een voorzet van Roy Speelman vanaf de rechterkant de bal bij Ilias Kariouh, die teruglegde op Jordy Brouwer die keurig afrondde: 1-0. Kort daarna bestrafte scheidsrechter Lochtenberg (Sassenheim) een actie van Roy Speelman binnen de beruchte lijnen met een penalty voor de Brabanders van Unitas’30. Deze mogelijkheid werd door aanvoerder Danny Lauwen koelbloedig benut waarmee het al snel 1-1 was.

Slechts een paar minuten later kwam Unitas’30 op voorsprong door een aanvallende actie van Achraf Chouiter, die zichzelf alleen voor DHC-goalie Nick Hasper bracht en deze kansloos liet: 1-2. En toen was er pas veertien minuten gespeeld. De thuisclub had een veldoverwicht en diverse kansen, onder meer via Jerone Goodett en Ilias Kariouh (na een breedtepass van Roy Speelman en een overstapje van Jordy Brouwer), maar de Brabantse doelman Jeroen Seebregts bracht waar nodig redding.

Na een half uur bracht een combinatie met Jerone Goodett de bal bij Roy Speelman, die vanaf de rand van het strafschopgebied de bal in de hoek schoof: 2-2. Enkele minuten later was het de beurt aan de gasten, waar Achraf Chouiter vanaf links de bal in de verste hoek wist te krijgen: 2-3. In de slotfase voor de doelwisseling was het echter DHC dat duidelijk de overhand had, wat leidde tot twee doelpunten: na 39 minuten werd een voorzet van Vincent Romeijn door Jordy Brouwer koppend breed gelegd waarna Ilias Kariouh voor de 3-3 zorgde. Twee minuten later was het Frank de Lange die de bal vanaf circa zestien meter keurig in de verre bovenhoek krulde. Dat was de 4-3 en dat was dan ook de ruststand. Tijdens de rust overheerste verbazing over maar liefst zeven doelpunten in totaliteit in de eerste speelhelft.

In het tweede bedrijf was DHC heer en meester, van begin tot einde. Na 57 minuten zorgde Jordy Brouwer, op aangeven van Jerone Goodett, voor de 5-3. Al vier minuten zorgde Nabil Hadui na een 1-2-combinatie met Ilias Kariouh voor de 6-3. Daarmee was de wedstrijd feitelijk wel beslist. DHC liet vervolgens enkele kansen onbenut, maar na 77 minuten werd het toch 7-3 door Ilias Kariouh, dit na een assist van Nabil Hadui. Dat in de slotfase Unitas’30 via Papito Puriel nog op 7-4 kwam deed er niet meer toe. Dit gold ook voor de ver in blessuretijd door Achraf Chouiter hoog overgeschoten penalty.

De eindstand kwam uiteindelijk met 7-4. De groen-zwarten waren tevreden met de overwinning en met de zeven gescoorde doelpunten, maar toch was er enige onvrede over de vier tegentreffers. De punten tellen echter. En de te weinige toeschouwers hebben een aantrekkelijke wedstrijd gezien, waarin DHC met name in de tweede helft duidelijk de betere was.