Zondag 1B: sv Den Hoorn laat DOSKO na rust kansloos

||||||||||||||

Na een eerste helft zonder al te veel hoogtepunten, kwam sv Den Hoorn na rust goed op stoom. Met vier treffers speelden de gastheren de tegenstander uit Bergen op Zoom naar een flinke nederlaag waardoor de ploeg van trainer John Hage nu de koppositie in 1B inneemt.

Tekst en foto’s: Alex Pronk

In de twintigste minuut ontstond pas het eerste gevaar. Een verkeerde pass van een verdediger van sv Den Hoorn stelde Dave Wils in staat om in een één op één situatie terecht te komen met de doelman van sv Den Hoorn. Dinand Kok, normaal uitkomend voor de O23, liet zich niet verrassen. Even later floot scheidsrechter Frank van Meeuwenoord voor buitenspel, maar wist meteen dat hij fout zat. Hij loste de situatie netjes op door sv Den Hoorn een vrije trap te geven.

Na rust trok de thuisploeg ten aanval en kreeg de ene na de andere kans. Een schot van Noah Hes ging in de 49e minuut nog over, maar drie minuten later was het wel raak. Een afgeslagen hoekschop werd door Noah Barends snoeihard in het doel geschoten: 1-0. sv Den Hoorn kreeg de smaak te pakken. Na een uur spelen pikte Dylan Spaans de bal op en speelde Donny Slot aan. Slot liet doelman William Koelewijn opnieuw vissen: 2-0.

In de 68e minuut stelde aanvoerder Donny Slot de zege veilig. Dylan Spaans brak aan de linkerkant door en speelde met een fraaie voorzet Slot aan, die voor de 3-0 zorgde. Met nog acht minuten op de klok kreeg sv Den Hoorn een vrije trap. De bal werd voor het doel gespeeld en vervolgens op de paal geschoten. Invaller Brad van Buuren kon vervolgens het kwartet volschieten: 4-0.

sv Den Hoorn voorzitter Frank van Mil was opgetogen over de overwinning: ,,Als je mij in de rust had gezegd dat mijn elftal makkelijk ging winnen, dan had ik iedereen voor gek verklaard. Gezien de andere uitslagen zijn we alleen koploper geworden. Mijn dag kan niet meer stuk.”