Oefenvoetbal: RKDEO blijft nipt baas over Berkel

|||||||||||||||

RKDEO benutte de dinsdagavond voor het spelen van een oefenduel tegen Berkel. Na een ruststand van 1-1 trok de ploeg van trainer Wesley Epskamp in de tweede helft met 2-1 aan het langste eind.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

RKDEO kwam na twintig minuten spelen aan de leiding. Na een voorzet vanaf de achterlijn aan de rechterkant van Izzy Rosini, werd de bal – na een overstapje van Quinten Hellemons – voor open doel door Irian Boeschoten binnengeschoten.

Lang konden de Nootdorpers niet genieten van de voorsprong, want vijf minuten later was de gelijkmaker al een feit. Na een steekbal op Van der Velde wist de Berkel-speler RKDEO-doelman Huub Koning te omspelen en – hoewel hij nog op de huid werd gezeten door Daniël Prieto – de 1-1 te scoren. Bij zijn schot raakte Van der Velde wel geblesseerd en moest zich enkele minuten later laten vervangen.

Na tien minuten in het tweede bedrijf nam RKDEO andermaal de leiding. Nordin Maghnouji van RKDEO werd weliswaar naar buiten gedreven, maar met een lob wist hij toch de Berkel-doelman te verschalken en liet de bal in de verre hoek verdwijnen: 2-1.