sv Den Hoorn tekent officieel overeenkomst met AZ

Voorzitter Frank van Mil en Max Huiberts, Technisch Directeur van AZ, hebben vorige week een contract ondertekend voor samenwerking tussen de twee clubs op het gebied van jeugdvoetbal.

Door de samenwerking met een betaald voetbalclub als AZ heeft sv Den Hoorn een goede sparringpartner om de jeugdopleiding verder te versterken. Advies van specialisten, een gezondheidsadviseur, het gaat vooral om het delen van kennis wat sv Den Hoorn kan helpen bij de verdere ontwikkeling van haar jeugd.

Positief

De samenwerking loopt sinds 2020, maar door Corona is het er niet eerder van gekomen om van de officiële ondertekening van het contract een feestelijk moment te maken. De ervaringen van beide clubs zijn positief.

Expertise

Voorzitter Van Mil is blij met de keuze voor AZ als partner. In Delft op Zondag zegt hij daarover: ,,We hebben eerder ook met andere samenwerkingspartners gesproken, maar hebben met volle overtuiging voor AZ gekozen. Het familiare van sv Den Hoorn matcht goed met het laagdrempelige van AZ.”

De club uit Alkmaar staat er om bekend dat ze het amateurvoetbal een warm hart toedragen en graag hun expertise willen delen. Toch is een samenwerking met een betaald voetbalclub niet voor iedere amateurvereniging weggelegd. Slechts drie clubs in de regio, te weten HBS uit Den Haag, Soccer Boys uit Bleiswijk en dan nu ook sv Den Hoorn werken met AZ samen.

Certificaat

Hoofd Jeugdopleiding Edger Kuntz was ook blij dat op deze avond aan veertien deelnemers van de jeugdvoetbaltrainer/coachopleiding het certificaat kon worden uitgereikt. De gelukkigen zijn: Martijn van Oevelen, John Janszen, Erwin Al, Marcel Karlas, Annechien Stijbis, Prince Jallah, Dick Hart, Kees Ruigrok, Dennis Pronk, Dennis Schultz, Samir Hassani, André Oosterwijk, Lennart Dessens, Ismet Kurnaz.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: sv Den Hoorn)

Lees verder