Arie van Buytene, ooit teamleider in de DSVP-periode van Dick Advocaat, overleden

Bij DSVP kreeg men afgelopen weekeinde het trieste bericht, dat Arie van Buytene op 85-jarige leeftijd is overleden. Hij was lid van het eerste uur en heeft buiten het voetbal veel voor DSVP betekend.

Oud-leden en donateurs van DSVP weten nog goed dat bij het 25-jarig bestaan van de club er een groot evenement in de Doelen in Delft was georganiseerd. Een Revue van André van Duijn en Arie was een belangrijke motor in de organisatie van dit evenement. Verder was hij lid van de Raad van Elf en was medeoprichter van de Cv100, die nu nog bestaat en veel voor DSVP heeft betekend en nog betekent.

Dick Advocaat

Arie van Buytene is ook leider geweest van meerdere seniorenteams, maar zijn belangrijkste functie was toch wel het leiderschap onder hoofdtrainer Dick Advocaat in de gouden jaren tachtig. Dick Advocaat kon blind op Arie varen en andersom. Arie moest de onmogelijkste dingen voor Dick Advocaat en het team regelen en hij deed dit. In een eerder interview met Haaglanden Voetbal heeft Dick Advocaat ooit ook zijn waardering voor Van Buytene niet onder stoelen of banken gestoken.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder