Frank van Mil (sv Den Hoorn): ,,Eerste, maar hopelijk ook enige Corona-voorzitter”

Voorzitter Frank van Mil (foto) herinnert zich nog goed zijn minder prettige start bij sv Den Hoorn. ,,Ik was net drie maanden geïnstalleerd als voorzitter en de eerste grote taak die me te wachten stond was iedereen naar huis sturen, het sportpark sluiten en voor te bereiden op een huisartsenpost vanwege de dreiging van COVID-19”, zegt hij op de website van de club.

Die Huisartsenpost is er uiteindelijk op het nippertje niet gekomen. Van Mil over de huidige situatie: ,,Die is op dit moment anders dan vorig jaar, maar ook nu zijn we genoodzaakt ons te houden aan de Coronamaatregelen die door het kabinet zijn gesteld om na 17.00 uur alle sportparken te sluiten. We kunnen hier voorlopig tijdelijk tot de winterstop creatief op inspelen door vroeger te trainen en oefenwedstrijden te organiseren voor de teams uit de A-categorie, die hun wedstrijden zelfs geschorst zien.”

Gezond

Ook Van Mil hoopt zo snel mogelijk op betere tijden. ,,Na de winterstop hopen we natuurlijk met elkaar weer ‘gewoon’ te kunnen trainen en voetballen. Sporten is gezond. We kunnen het bij het kabinet niet genoeg benadrukken. Sport zorgt ervoor dat wij bewegen en daarvan is uit vele wetenschappelijke onderzoeken gebleken dat de mens hierdoor zowel fysiek als mentaal fit blijft. Bovendien is geen relatie aangetoond tussen de besmetting met COVID-19 en het sporten, dus is het gevaar om elkaar ziek te maken zeer klein.”

Corona-voorzitter

Van Mil had zich bij zijn benoeming op 6 december 2019 niet kunnen indenken, dat hij de eerste ‘Corona-voorzitter’ van sv Den Hoorn zou worden. ,,Maar ik hoop wel de enige en dat we kunnen leven zonder angst van besmetting. Dat we elkaar weer kunnen zien, begroeten, spreken en met elkaar kunnen voetballen.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder