Martin de Graaf: ,,Ariston’80 moet zich gewoon kunnen handhaven”

De winterstop kwam voor de voetbalclubs eerder dan gepland. Door coronamaatregelen werd de competitie (wederom) stilgelegd. Een goede gelegenheid om met diverse trainers van clubs uit de derde klasse (zaterdag/zondag) kort terug te blikken, maar ook vooruit te kijken naar de tweede seizoenshelft.

Tekst: Ton Beije

Deel 3: Martin de Graaf (foto) – trainer Ariston’80

Hoe kijk jij terug op de eerste seizoenshelft?

,,Met gemengde gevoelens, zowel in de voorbereiding als tijdens de trainingsavonden en wedstrijdzaterdagen waren er altijd wel beperkingen vanwege corona of uitval van trainingen of wedstrijden, met als resultaat geen normale eerste seizoenshelft en het voorlopig stilleggen van de            competitie in de maanden december en januari. We hadden wat het aantal punten betreft recht op één punt of twee punten meer, maar ik hoop dat we in 2022 genoeg punten halen voor handhaving.”

De plek waar Aristo’80 nu staat op de ranglijst, is dat een terechte?

,,Nee, dat denk ik zeker niet, maar dat geldt voor elke ploeg. Iedereen is geforceerd begonnen aan de competitie en sommige teams hebben veel pech gehad met de personele bezetting van hun elftal. Natuurlijk zijn er ploegen die er bovenuit steken vanwege hun kwaliteiten en die zie je dan ook boven in de ranglijst wel naar voren komen.”

Heb jij enige angst dat de competitie eventueel niet wordt uitgespeeld?

,,Ik zie het wel somber in, want ik zie nog wel een verlenging van de lockdown komen gezien de beperkte daling van de coronacijfers. Ik hoop het niet, want ik denk dat iedereen staat te popelen om weer het veld op te kunnen. Ik ben ook echt benieuwd hoe en wanneer de KNVB de achterstallige wedstrijden gaan inplannen, zoveel mogelijkheden zijn er ook weer niet.”

Hoe gaat jouw voorbereiding er uit zien op die tweede seizoenshelft?

,,Ik had alles gepland met een normale start van de competitie op zaterdag 22 januari, maar dat heb ik allemaal moeten doorschuiven en eigenlijk weten we nu ook niet of deze alternatieve datum wel blijft staan. Het is afwachten wat er na de persconferentie van 14 januari gebeurt. Anders moeten we weer alle oefenwedstrijden naar achteren doorschuiven.”

Wat verwacht je van jouw team de rest van de competitie bij een herstart?

,,Dat ligt natuurlijk aan alle beperkingen. Ik hoop dat we weer een goede voorbereiding kunnen doen zodat we weer fris aan de competitie kunnen gaan beginnen en deze ook op een normale manier kunnen afwerken. Ik weet dat mijn spelers gretig zijn om weer te kunnen ballen en we hebben ook gewoon een ploeg die zich moet kunnen handhaven in deze zware derde klasse.”

© Haaglanden Voetbal

 

 

Lees verder