Dennis van den Steen (DSVP): ,,Definitief wegblijven bij onderste plaatsen”

De winterstop kwam voor de voetbalclubs eerder dan gepland. Door coronamaatregelen werd de competitie (wederom) stilgelegd. Een goede gelegenheid om met diverse trainers van clubs uit de derde klasse (zaterdag/zondag) kort terug te blikken, maar ook vooruit te kijken naar de tweede seizoenshelft.

Tekst: Ton Beije

Deel 4: Dennis van den Steen (foto) – trainer DSVP

Hoe kijk jij terug op de eerste seizoenshelft?

,,Wij zijn de eerste seizoenshelft wat minder goed gestart, maar we wisten ook dat we wat meer tijd nodig hadden en zijn dus niet in paniek geraakt. Aan het einde begon het weer te lopen met een zeer knappe 0-0 tegen koploper FC Skillz en een degelijke 2-0 overwinning in de uitwedstrijd tegen Quick Steps. Met vier punten en nul tegengoals uit de laatste twee wedstrijden gingen we dus goed de vervroegde winterstop in, al hadden we gezien de goede vorm liever doorgegaan. Als we dat door weten te trekken verwacht ik dat wij keurig bij de grote middenmoot aansluiten. Maar eerst maar definitief weg zien te blijven van de onderste plaatsen!”

Hoe gaat jouw voorbereiding er uit zien op die tweede seizoenshelft?

,,Zodra het weer kan gaan wij rustig opstarten. Het is straks toch weer minimaal twee maanden geleden, dat we een wedstrijd hebben gespeeld. Ik vind dan ook dat we minimaal een maand voorbereiding nodig hebben en dat de KNVB hier verantwoord (en dus niet overhaast) mee om moet gaan. Maar gezien eerdere seizoenen denk ik dat de herstart nog wel even op zich kan laten wachten en sluit ik ook niet uit dat de competitie helaas voor het derde jaar op rij niet wordt uitgespeeld, laat staan dat er nacompetitie kan worden gespeeld.”

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder