Frank Verhaar (Full Speed): ,,Denk dat we op zijn vroegst iets kunnen doen in april”

Een nieuwe start van de competitie lijkt momenteel verder weg dan ooit. De huidige lockdown loopt tot 19 januari, maar premier Rutte liet al weten, dat een verlenging niet uitgesloten is. Hoe kijken de voetbaltrainers er tegenaan, hebben zij eventueel alternatieven? In deze aflevering geeft Frank Verhaar (foto), trainer van zondag tweedeklasser Full Speed zijn mening.

Tekst: Ton Beije

Frank Verhaar: ,,Het blijft een onzekere tijd en ik denk dat iedereen wel toe is aan duidelijkheid, maar dat is in geen enkele “groep” mogelijk. Ik verwacht eigenlijk geen competitievoetbal meer. Hoe graag iedereen het ook wil, je kunt niet zomaar beginnen en je bent zeker vier weken kwijt aan groepstrainingen en oefenwedstrijden voordat de competitie kan beginnen. En die groepstrainingen staan nu ook voorlopig nog in de koelkast.”

April

,,Ik verwacht dat eerst de lockdown verlengd of aangescherpt zal worden, dan gaan we weer langzaam iets doen en zit je al richting maart. Ik denk dat we op zijn vroegst iets kunnen gaan doen in april en als we dan moeten kiezen, dan zou ik een halve competitie laten spelen zonder nacompetitie. Ik zelf zou misschien wel aan een ‘fietscompetitie’ de voorkeur geven (oefencampagne met clubs uit de buurt). Dus de competitie volledig schrappen, een oefenprogramma opzetten in de zomer en dan in september weer fris beginnen. Het merendeel is dan gevaccineerd en we zijn een stuk verder.”

Duidelijkheid

Ook bij Full Speed moest men de afgelopen periode aangepast trainen. Frank Verhaar daarover: ,,In de viertallen ging het nog wel oké en had ik genoeg aantrekkelijke stof en trainingen om daadwerkelijk te trainen op anderhalve meter in kleuren en vakken. De spelers gingen daadwerkelijk door het vuur, maar de klad sloeg erin toen we in tweetallen moesten trainen. In tweetallen is echt een ander verhaal. We zijn begonnen, maar heel snel zag ik de echte wil om te trainen wegzakken. Momenteel ligt het nu even stil en ik denk dat de verenigingen er heel veel baat bij hebben om duidelijkheid te krijgen in plaats van alles maar af te wachten.”

© Haaglanden Voetbal  

 

Lees verder