Benjamin van der Zwan (Schipluiden): ,,Hard hoofd in, maar ik blijf hoop houden”

Een nieuwe start van de competitie lijkt momenteel verder weg dan ooit. De huidige lockdown loopt tot 19 januari, maar premier Rutte liet al weten, dat een verlenging niet uitgesloten is. Hoe kijken de voetbaltrainers er tegenaan, hebben zij eventueel alternatieven? In deze aflevering geeft Benjamin van der Zwan (foto), trainer van zaterdag derdeklasser Schipluiden, zijn mening.

Tekst: Ton Beije

Alsnog de competitie starten bij de amateurs? ,,Als ik heel eerlijk ben, heb ik daar een beetje een hard hoofd in”, zegt Benjamin van der Zwan. ,,Maar ik blijf natuurlijk hoop houden, dat we toch nog de competitie ‘af’ kunnen maken . Ik denk dan eerder aan eind maart begin april, dat we misschien weer kunnen starten.”

Simpelste

Mocht er een herstart komen op ‘iets’ dat op een competitie lijkt, hoe ziet Van der Zwan dat dan voor zich? Hij: ,,Als we weer van start mogen gaan, denk ik dat het simpelste is om de eerste helft van de competitie af te maken zodat iedereen elkaar één keer treft. Natuurlijk kan het dan zijn dat sommige clubs een keer minder thuis spelen dan de ander, maar dat moeten we denk ik dan maar voor lief nemen. In dat geval zou mijn voorstel dan zijn om de nummer één te laten promoveren en de laatste op de ranglijst te laten degraderen. En de nacompetitie te laten vervallen.”

Compliment

Ook Van der Zwan erkent, dat de omstandigheden om te trainen niet ideaal zijn. ,,Wij hebben tot nu toe altijd door getraind of dit nu in 4- of in 2-tallen was. Daarin moet ik echt een groot compliment geven aan de volledige staf van het eerste en het tweede elftal, omdat ze er altijd waren en hard werken om er wat van te maken. Als ik dan zie dat we na de korte winterstop afgelopen dinsdag weer zijn begonnen met trainen en er dan in totaal 28 jongens op het veld staan, dan ben ik ook trots op de spelers die voor het overgrote deel heel vaak hebben doorgetraind in deze lastige periode.”

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder