Marco Jalink (sv Nootdorp): ,,In competitieverband spelen moeten we niet meer willen”

Een nieuwe start van de competitie lijkt momenteel verder weg dan ooit. De huidige lockdown loopt tot 19 januari, maar premier Rutte liet al weten, dat een verlenging niet uitgesloten is. Hoe kijken de voetbaltrainers er tegenaan, hebben zij eventueel alternatieven? In deze aflevering geeft Marco Jalink (foto), trainer van zaterdag eersteklasser sv Nootdorp, zijn mening.

Tekst: Ton Beije

Marco Jalink is heel stellig in zijn mening. ,,Ik denk dat we dit jaar niet meer in competitieverband kunnen gaan spelen. Moeten we ook niet meer willen.”

Jalink heeft, als het later weer mogelijk is, een ander idee. Hij: ,,Wat wel zou kunnen, als er weer wat meer mag en iedereen weer fit is, is bekervoetbal in bijvoorbeeld een poulesysteem. Dan heb je nog wel wedstrijden die ergens om gaan en het zijn er niet veel. Daarnaast kun je oefenwedstrijden spelen.”

Jalink focust zich wat dat betreft meer op het nieuwe voetbalseizoen. ,,In augustus gaan we dan weer opnieuw beginnen.” Ook het trainen volgens de huidige richtlijnen ziet Jalink niet echt zitten. ,,Op dit moment trainen wij niet en we gaan pas weer beginnen als we met 4-tallen iets kunnen gaan doen.” Ook dat is volgens veel trainers geen ideale situatie, maar in ieder geval beter, dan alleen mogen trainen met 2-tallen.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder