Ronald Hes (Wippolder): ,,Ik opteer voor halve competitie met 50% van P/D-plekken”

Een nieuwe start van de competitie lijkt momenteel verder weg dan ooit. De huidige lockdown loopt tot 19 januari, maar premier Rutte liet al weten, dat een verlenging niet uitgesloten is. Hoe kijken de voetbaltrainers er tegenaan, hebben zij eventueel alternatieven? In deze aflevering geeft Ronald Hes (foto), trainer van zondag tweedeklasser Wippolder, zijn mening.

Tekst: Ton Beije

Ronald Hes is bezig aan zijn laatste maanden op sportpark De Pauwmolen bij Wippolder. Volgend seizoen zwaait hij den technische scepter bij Vitesse Delft. Ook assistent Chris Treling gaat met hem mee naar Tanthof-Zuid.

Ronald Hes hoopt het seizoen bij Wippolder toch nog op een redelijk normale manier af te maken. ,,Ik hoop dat we de tweede of derde week van maart de competitie kunnen hervatten.” En hoe ziet Hes dat dan voor zich? Hij: ,,Ik denk dat een voorstel zou kunnen zijn om de eerste competitiehelft af te maken, startende met één of twee weken inhaal om weer aan de zelfde aantallen te komen.”

Dan is er sprake van een veel kortere competitie, hoe reëel is het dan om clubs te laten promoveren en vooral degraderen? Hes: ,,Misschien in een uitgeklede vorm aangezien ik opteer voor een halve competitie, laat je ook maar 50% van de normale degradatie/promotieplekken doorgaan.”

Zoals veel collega’s heeft ook Ronald Hes en zijn assistent Chris Treling moeite met de beperkingen die zijn opgelegd voor wat betreft het trainen. Hes: ,,We zijn doorgegaan tot een week voor de Kerst. Afgelopen donderdag zijn we weer gestart in 2-tallen, maar laten we hopen dat we eind januari weer naar 4-tallen kunnen en dan twee weken later naar een normale werkwijze.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder