Zaterdag 2C: Vitesse Delft laat na rust niets heel van Van Nispen

Op een mooi voetbalcomplex in De Zilk wist Vitesse Van Nispen met grote cijfers te verslaan. Bij rust hadden de Delftenaren nog maar een 0-1 voorsprong. In de tweede helft werd Van Nispen overspeeld en werd de eindstand 1-7.

Tekst: Niek Praagman

In de eerste helft, met een lekker zonnetje maar wel een koud windje, wees niets erop dat de uitslag zo nadrukkelijk in het voordeel van Vitesse Delft uit zou pakken. In het eerste kwartier was het spel van de Delftenaren slordig en werd de bal te vaak verloren. In de twaalfde minuut werd bij een scrimmage voor het doel van Van Nispen tot driemaal toe een goede mogelijkheid tot scoren niet verzilverd.

En ook in de rest van de eerste helft was scoren niet aan de orde, behalve in de veertiende minuut, toen Lars Fransen erin slaagde van kort bij het vijandelijke net te vinden: 0-1. De thuisspelende partij brak zo nu en dan wel door maar wist tot aan de pauze niet te scoren, alhoewel ook Van Nispen wel enkele kansjes had gekregen.

Afdrukken

In de tweede helft werd het een andere wedstrijd, vooral omdat Vitesse Delft nu opeens wel op het juiste moment wist af te drukken. Achtereenvolgens scoorden Daan Burgering (48e minuut), Hamza el Kadouri (54 e minuut) en weer Lars Fransen (foto) (58e minuut), waardoor het scorebord een 0-4 stand aangaf.

Fraai

Daar bleef het echter niet bij. In de 68e minuut een fraai doelpunt na een over rechts door Jeroen Lathouwers opgezette aanval, die de bal doorspeelde naar Mitchel Gronsveld die op zijn beurt de bal prachtig tussen de lat en de opspringende doelman wist te plaatsen en daarmee de 5-0 voor Vitesse Delft op het bord bracht. In de 74e minuut passeerde Koen de Vries diverse tegenstanders en maakte het halve dozijn treffers vol: 0-6.

Eer

In de 82e minuut opnieuw een doelpunt, echter nu van gastheer Van Nispen via een goed uitgevoerde aanval, dat daarmee de eer wist te redden: 1-6. Het laatste woord was echter toch weer aan de bezoekers. Twee minuten voor tijd zorgde Norvin Mercera voor de eindstand van 1-7. Al met al een goede wedstrijd van Vitesse Delft, waarbij nog gemeld moet worden, dat de doelman van Van Nispen zeer accuraat keepte en dat de uitslag nog veel erger had kunnen zijn voor zijn ploeg als hij niet zo voortreffelijk op dreef was geweest.