Wesley Epskamp (RKDEO): ,,Tot 19 januari geen training voor spelers boven de 18”

Een nieuwe start van de competitie lijkt momenteel verder weg dan ooit. De huidige lockdown loopt tot 19 januari, maar premier Rutte liet al weten, dat een verlenging niet uitgesloten is. Hoe kijken de voetbaltrainers er tegenaan, hebben zij eventueel alternatieven? In deze aflevering geeft Wesley Epskamp (foto), trainer van zondag tweedeklasser RKDEO, zijn mening.

Tekst: Ton Beije

Na de verlenging van de lockdown, liet de KNVB woensdag nog weten, dat de optie, het uitspelen van de eerste helft van de huidige competitie nog tot de mogelijkheden behoort. Wesley Epskamp deelt die mening niet: ,,Ik denk niet dat wij nog met de vorige competitie gaan starten, hoe vervelend het ook is, maar denk qua opbouw trainingen en inhaalwedstrijden die sommige clubs nog moeten spelen, dat het te lastig wordt. Begin maart zo qua nieuwe competitie een mooie uitgangsdatum zijn, maar realistisch gezien denk ik dat we begin april pas gaan starten met een kleinere competitie.”

Regioclubs

Een kleinere competitie, wat heeft Epskamp dan voor ogen? Hij: ,,Zelf hoop ik op een kleine competitie met veel regioclubs! Er zijn zo’n acht clubs die ik kan op noemen, waarbij het reizen minimaal blijft en er een soort mini-competitie gespeeld kan worden.” Is dat dan met promotie- en degradatie? Epskamp: ,,Je moet ergens voor spelen, dus een promotiekandidaat en een degradant zouden een goede optie zijn.”

Stop

Door de beperkte mogelijkheden is er bij RKDEO gestopt met het trainen in 4- of 2-tallen. Epskamp: ,,Wij hebben tot eind december doorgetraind, inderdaad in 2-tallen en 4-tallen, maar het nieuwe jaar heeft RKDEO (bestuur) besloten om tot 19 januari niet te trainen met spelers boven de 18 jaar. Natuurlijk zijn de trainingen zonder contact niet ideaal, maar het was toch wel interessant voor ons om voor de spelers een leuke training op papier te zetten, zodat zij met een voldaan gevoel het veld af gingen. Dat is in onze ogen goed gelukt, want de deelname aan de training was niet verplicht, maar de opkomst van de spelers bleef hoog.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder