Warming-up zaterdag 1A: Vanavond leuke streekderby sv Nootdorp-Die Haghe

Drie clubs uit de regio in die eerste klasse A komen vanavond in actie. Van één club, Voorschoten’97, is het duel uit tegen Monninckendam uitgesteld en verplaatst naar volgende week dinsdag.

Tekst: Ton Beije

sv Nootdorp – Die Haghe

De nummer twee op de ranglijst, sv Nootdorp, pakte zaterdag op de valreep nog een punt in en tegen Monninckendam (2-2) en de ploeg van trainer Marco Jalink (foto) krijgt nu voor een streekderby sv Die Haghe op bezoek. Volgens de stand op de ranglijst is sv Nootdorp duidelijk de favoriet, maar in derby’s geldt dat niet altijd. Bovendien komt Die Haghe steeds beter in haar ‘oude vorm’ onder leiding van Wim de Jong. Zaterdag maakte de ploeg het koploper WV-HEDW nog knap lastig, dat moeizaam met 0-1 wist te winnen van de Ockenburg-bewoners.

Behoud

sv Nootdorp staat met ruime voorsprong op nummer drie Argon op de tweede plaats. Toch zal het niet graag zomaar – en zeker niet voor eigen publiek – punten inleveren. Die Haghe draagt de rode lantaarn, maar staat twee duels achter op nummer voorlaatst ZOB, dat één punt meer heeft. De ploeg daarboven, AFC, heeft vier punten meer dan Die Haghe, maar één duel meer gespeeld. Kans op behoud van een ticket voor de eerste klasse heeft Die Haghe dus nog ruimschoots in handen.

Forum Sport – BOL

Forum Sport krijgt vanavond BOL op bezoek. Forum Sport heeft twee duels minder gespeeld dat de meeste clubs die boven de Voorburgers staan. De inhaalduels winnen zou betekenen een derde plaats op de ranglijst. Eerst moet de ploeg van Dennis den Turk eerst afrekenen met BOL. Niet een heel gemakkelijke tegenstander, want het heeft maar één punt minder dan Forum Sport, maar wel een wedstrijd meer gespeeld.

Van beide duels vanavond op deze website een verslag met foto’s.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder