Mark Moen kan haast niet wachten om bij zijn nieuwe club Wippolder te starten

Mark Moen (foto) was jarenlang als trainer verbonden aan VUC, waarmee hij ook promoveerde naar de zondag eerste klasse. Dit jaar is Moen clubloos, maar de volgende voetbaljaargang gaat hij aan de slag bij zondag tweedeklasser Wippolder in Delft.

Tekst: Ton Beije

,,De eerste twee maanden na mijn lange periode bij VUC heb ik het trainerschap erg gemist”, begint Moen zijn verhaal. ,,Na wat ontwenningsverschijnselen en minder drukte heb ik het wat los kunnen laten. De periode erna werd wat ‘eenvoudiger’ toen de hele wereld te maken kreeg met Corona en iedereen werd teruggeworpen in een tempootje lager. Toen er weer enigszins gevoetbald werd, ging het natuurlijk wel kriebelen. Echter, ik ben erg blij dat ik juist dit seizoen een soort van sabbatical heb genomen.”

,,Ik ben erg blij dat ik juist dit seizoen een soort van sabbatical heb genomen.”

Contacten

Nadat bekend werd, dat Moen VUC zou gaan verlaten, zijn er wel wat contacten geweest. Moen: ,,Maar het was niet iets, waar ik op dat moment warm van werd. Er zat verder door Corona ook weinig beweging in de trainerswisselingen, dus een pas op de plaats was redelijk ingecalculeerd.” Dat clubloos zijn, duurt uiteindelijk maar een seizoen (of eigen een heel klein seizoen), want na de zomer staat hij weer voor de groep. Nu bij het Delftse Wippolder. Moen: ,,We waren er vrij snel uit met elkaar. Na een goed gesprek met het bestuur en de technische staf, heb ik vorige week nog met een groep spelers gesproken. Het enthousiasme en de bekende klik waren tijdens deze gesprekken direct aanwezig merkte ik. Dezelfde ervaring kreeg ik ook beide keren teruggekoppeld van Ron Buijze (bestuurslid voetbalzaken) en Danny de Lee (voorzitter).”

Mix

Een nieuwe club, maar helemaal onbekend is Wippolder zeker niet voor Mark Moen. Hij: ,,Met VUC heb ik in het verleden een aantal keren tegen Wippolder gespeeld in de competitie of voor de beker. Het is een elftal met een goede mix van jong en oud en het heeft een aantal spelers met meerwaarde in de groep. Ook spelen er enkele spelers, die eerder ook bij andere opponenten gespeeld hebben, dus die zijn redelijk bekend bij mij.”

,,Ik wil hier graag mijn steentje aan bijdragen en de al ingezette stijgende en stabiele lijn vervolgen.”

,,Op dit moment heb ik nog niet veel extra wedstrijden kunnen bekijken door Corona”, gaat Moen verder, ,,maar bij navraag binnen en buiten sv Wippolder krijg ik prettige signalen over het niveau van de jeugd en de doorstroming richting selectie. Ik wil hier graag mijn steentje aan bijdragen en de al ingezette stijgende en stabiele lijn vervolgen.”

Vervolg

Op dit moment wordt er al een tijdje niet gevoetbald. Het is ook voor Moen te hopen, dat de competitie nog (deels) van start gaat, dan zou hij zijn nieuwe ploeg nog een paar keer aan het werk kunnen zien. Moen: ,,Het zou erg prettig zijn wanneer er weer gevoetbald wordt. Dat zou betekenen dat deze bizarre tijd voorbij is en wij hopelijk met zijn allen weer het normale leven op kunnen pakken. Voor de huidige spelersgroep en staf van Wippolder zou dat natuurlijk ook prettig zijn en ook voor mij heeft het natuurlijk toegevoegde waarde wanneer de voorbereidingen richting komend seizoen breder opgepakt kunnen worden.”

Mark Moen heeft er weer heel veel zin in, kan eigenlijk niet wachten op het volgende (hopelijk weer normale) voetbalseizoen. ,,Dat kun je wel stellen ja”, reageert Moen enthousiast. ,,De eerste stappen zijn direct ingezet en ik ga snel met staf, spelers en betrokkenen aan de slag om richting het nieuwe seizoen de zaakjes op orde te krijgen. Fingers crossed en blijf gezond!”

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder