Zondag 2D: Laakkwartier zorgt voor surprise met zege op RKDEO

||||||||||||||||

Laakkwartier zit nog steeds in de gevarenzone, maar verschafte zich wat lucht dankzij een onverwachte overwinning op RKDEO. Aan de Jan van Beersstraat stond een fraaie 2-1 eindstand op het scorebord.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

In de elfde minuut opende Laakkwartier de score. Een steekbal van Karam Boukhari kwam terecht bij Christiaan Offerman, die richting doel ging en scoorde: 1-0. Drie minuten later eindigde een schot van RKDEO-speler Tommy Simonis op de vuisten van de Haagse doelman Alessandro Veugelers.

Aan de andere kant kon Arda Gence RKDEO-doelman Huub Koning niet verrassen halverwege de eerste helft. Niet veel later trok RKDEO ten aanval, maar lag Veugelers in de weg bij een schot van Robin Bousquet. Na net iets meer dan een half uur spelen kwam RKDEO langszij. Uit een combinatie tussen Bousquet en Irian Boeschoten scoorde de laatstgenoemde de 1-1. RKDEO trok daarna ten aanval, maar de mannen van trainer Wesley Epskamp konden het net niet vinden.

Na de doelwisseling kreeg Laakkwartier de eerste kans. Koning greep echter goed in bij een bal van Brahim Karoumi richting de tweede paal. In de 57e minuut wilde Rafik Ibrahim terugkoppen op zijn doelman. Olaf Kramer zat er nog tussen, maar schoot tegen Veugelers aan. Met ruim een uur voetbal op de klok kwam Laakkwartier weer op voorsprong. Vanuit de middencirkel zag Karam Boukhari doelman Koning voor zijn doel staan. Het schot van Boukhari werd gedragen door de wind en belandde in het doel voordat de keeper tijdig kon terugkeren: 2-1.

In de slotfase kreeg de Haagse ploeg nog een kans. Carston Marijn gaf een voorzet op Boukhari, maar de bal werd onderschept door Petar Simic. Met de 2-1 zege nam Laakkwartier drie punten afstand van concurrent HMSH, dat ruim onderuitging bij koploper HVV.