Zondag 2D: Wippolder en HVV gaan strijden om kampioenschap

In Rotterdam moest Antibarbari zondag haar meerdere erkennen In Wippolder. De nummer drie verloor met duidelijke cijfers van de op de tweede plaats staande Delftenaren: 0-3.

Tijdens de warming-up bleek dat aanvoerder Daley Uythof toch niet kon starten na de opgelopen blessure een week eerder. Yannick Prade mocht starten en liet gelijk zien het bekende neusje voor het doel te hebben. Wippolder liet direct merken waar het voor gekomen was. Antibarbari werd direct vastgezet en in de duels werd duidelijk voor de Rotterdammers dat er niks te halen viel. Binnen het kwartier kregen de bezoekers drie goede kansen en de thuisploeg stond erbij en keek ernaar. Na negentien minuten spelen was het Prade die de bezoekers liet juichen. Uit een ingooi van Ricardo van Heyst verlengde Jasper Tettero en kon Prade doen waar hij goed in is, scoren. Zijn schot vanaf een meter of elf viel hard binnen bij de tweede paal: 0-1

Lekker gevoel

In het verdere verloop van de eerste helft was het Wippolder dat het voetballen voor de thuisploeg moeilijk maakte. Antibarbari probeerde het wel en kreeg drie goede kansen, maar doelman De Jong hield zijn doel schoon samen met Venema, Seffelaar en Van Heyst, die een tweetal keren een bal uit de doelmond konden wegwerken.

Vlak voor rust kon de ploeg van trainer Mark Moen (foto) met een lekkerder gevoel aan de thee. Een schot van Anthony Sintniklaas werd tot corner verwerkt en uit die hoekschop wist Prade zijn tweede van de middag te maken: 0-2.

Getergd

Na de rust een getergd Antibarbari, dat met man en macht probeerde de wedstrijd nog spannend te maken. De duels werden gretiger, maar de dienstdoende scheidsrechter Jos Straver liet zien dat hij de leiding had en hij kon de rust bewaren.

De thuisploeg kwam een aantal keren goed door en ging het laatste half uur va banque spelen, maar Wippolder hier stand en zorgde dat de rijen gesloten bleven. Drie keer was de groene brigade in de buurt van een doelpunt, maar Wippolder liet zien niks weg te willen geven.

Aan de andere kant had Wippolder, wanneer het wat minder slordig was, de score nog wat op kunnen schroeven. Dat gebeurde uiteindelijk ook, maar pas in de slotminuut. Colin Venema perste zijn laatste adem uit en begon aan een opmars. Aan de achterlijn leverde hij een puntgave voorzet af en voor het doel was het Marco van Trier die hard en zuiver de bal kon ‘drukken’, waardoor hij de 0-3 goed wist binnen te knikken.

Lange weg

Ook HVV wist (eenvoudig) te winnen van HMSH. Met het verlies van Antibarbari en ook RKDEO zullen HVV en Wippolder gaan strijden om het kampioenschap. Het is nog een lange weg te gaan, maar beide ploegen laten zien een gooi te willen doen naar de felbegeerde titel in de zondag tweede klasse.