Martijn Leonard werkt als Docent & Performance Consultant

,,Ik ben trots en eervol dat ik als Docent & Performance Consultant deel ga uitmaken van het Action Types Academy Team, dat is opgericht door Peter Murphy, de oppercoach van de Nederlandse Coaches”, aldus Martijn Leonard (foto), oud-trainer van onder meer Concordia.

,,Al jaren traint en coacht de AT Academy coaches op amateur en topsport niveau. Ik zal mij voornamelijk gaan richten op het onderdeel voetbalvoorkeuren. Daarnaast blijf ik uiteraard actief voor The Flow Centre, Next Talent en Next Football”, aldus Leonard.

Bachelor

Martijn Leonard behaalde zijn bachelor Business Administration en master Human Resource Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam waar hij in 2008 afstudeerde op het onderwerp Flow in Sports bij Olympische Sporters.

Leonard heeft de ActionTypes benadering vertaald naar het voetbal onder de naam Voetbalvoorkeuren. Hij is als trainer/coach werkzaam voor The Flow Centre, dat is opgericht door Dr Susan Jackson, de vrouw die samen met Dr. Csikszentmihalyi als eerste in de wereld Flow in de sport introduceerde. Hij richtte de bedrijven Next Talent en Voetbalacademie Next Football op, waarvoor hij nu tien jaar actief is.

Loopbaan

Als voetballer kwam hij uit voor o.a. Feyenoord en ADO Den Haag. Martijn Leonard heeft vijftien jaar ervaring als hoofdtrainer bij de jeugd en senioren bij o.a. ADO Den Haag O15 en hij was drie jaar Hoofd Jeugdopleiding bij FFC in Moskou. Zijn laatste klus was drie seizoenen hoofdtrainer bij het Delftse Concordia. Martijn Leonard is auteur van het boek “Jouw Talent – Creëer jouw Flow” en dus verbonden als docent en performance consultant aan de ActionTypes Academy.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder