Eerste basisplaats voor Delftenaar Denso Kasius bij FC Bologna

De in Delft geboren Denso Kasius (foto) heeft in de Italiaanse Serie A zijn eerste basisplaats bij FC Bologna te pakken. In januari stapte hij over van FC Utrecht (dat hem had verhuurd aan FC Volendam) naar het Italiaanse FC Bologna.

In februari van dit jaar maakte hij als invaller zijn debuut en daarna zouden nog vijf invalbeurten volgen. Tot afgelopen zondag, toen hij in de basis van FC Bologna mocht starten in de uitwedstrijd tegen AS Roma. Denso Kasius na het duel op de clubsite: ,,Het was mijn eerste wedstrijd als starter bij Bologna en ik ben blij. Het is de zesde positieve uitslag op rij, ook tegen een belangrijke tegenstander, we zijn niet bang voor de grote ploegen. Mijn toekomst in Bologna? Volgend seizoen hoop ik vaker de basisplaats te veroveren.”

DHC

Denso Kasius begon met voetballen in de jeugd van DHC, speelde daarna in de jeugd van Feyenoord, Sparta en één jaar bij ADO Den Haag. Van de Aftrap stapte hij over naar de jeugd van FC Utrecht, waar hij in januari 2020 zijn debuut maakte bij Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie tegen Roda JC. Nu maakt hij furore in Italië, het kan snel gaan!

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder