Warming-up zondag 1B: sv Den Hoorn moet koppositie verdedigen

De eerste klasse B kent in sv Den Hoorn een nieuwe leider. Concurrent Unitas’30 volgt – met één duel meer gespeeld – op slechts één punt afstand. DHC, ook een wedstrijd meer gespeeld, volgt op drie punten.

Tekst: Ton Beije

De strijd om de titel is dus nog volop gaande. sv Den Hoorn moet nu haar koppositie verdedigen. Dat zou zondag moeten lukken als hekkensluiter Rood Wit W. op bezoek komt, maar uiterste concentratie van de ploeg van John Hage (foto) is gewenst en er mag geen sprake zijn van onderschatting.

Alert

Concurrent Unitas’30, dat midweeks niet verder kwam dan een gelijkspel in Tilburg bij Sarto (2-2), speelt nu weer een uitwedstrijd en gaat op bezoek bij DOSKO, dat donderdagavond nog van de mat werd geveegd door DHC(4-0). DHC moet ook alert zijn, want het ziet Sarto (dat dus Unitas’30 punten afhandig maakte) naar het sportpark aan de Brasserskade komen. Sarto heeft maar vier punten minder dan DHC. Trainer Arie van der Padt ziet langzaam zijn selectie weer wat vollopen na de vele blessuregevallen. Compleet is DHC echter nog niet.

Veiligheid

VUC heeft donderdag door de winst op Hillegersberg zich in veiligheid gespeeld. Aan het Kleine Loo werd – met doelman Steven Verstraten weer tussen de palen – met 2-1 gewonnen. Zondag moeten de pinguïns weer drie punten binnen kunnen halen tegen het laaggeplaatste Olympia, al baarde de Goudse ploeg donderdag opzien door sc ’t Zand met liefst 4-2 een draai om de oren te geven.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder