Joep van Wijk (sv Nootdorp JO19) gaat spelen bij Texas Weslyan Rams

Twee jaar geleden is Joep van Wijk (foto) met zijn familie op vakantie naar Amerika geweest. Bij dat bezoek aan New York wist hij het zeker: ‘Hier wil ik graag terugkomen!’ Komende zomer hoopt de speler van sv Nootdorp JO19 zijn HAVO-diploma te halen en gaat hij zijn geluk beproeven in Amerika.

Sinds zijn zesde jaar heeft Joep van Wijk zijn gehele jeugd met veel plezier bij sv Nootdorp gevoetbald. Al elf jaar is hij begeleid door de ervaren sv Nootdorp-trainers Randy Stanneveld, Ton van der Helm, Sylvester Jubitana en natuurlijk Brian de Jong. Mede door deze trainers is hij gegroeid naar een sterke vent, die graag wekelijks met zijn vrienden van sv Nootdorp JO19-1 voor de winst gaat.

Amerika

Met behulp van Kingstalent heeft Texas Weslyan University hem gevraagd om als spits in Amerika te komen voetballen. Deze universiteit ligt in Fort Worth, dicht tegen Dallas aan. Hier gaat hij onderdeel worden van een groep van 25 voetballers uit de hele wereld, die namens de universiteit gaan strijden voor het University kampioenschap. In augustus vertrekt Joep van Wijk naar Dallas, zodat hij in september klaar is om de competitie te beginnen.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder