Warming-up zondag 2D: Belangen groot bij Laakkwartier-Wippolder

De climax in de tweede klasse D van het zondagvoetbal nadert haar ontknoping. Nog twee duels scheiden Wippolder van de titel. Zowel de Delftenaren (2-0) als concurrent HVV (7-0) wonnen, waardoor het verschil twee punten blijft in het voordeel van de ploeg van Mark Moen.

Tekst: Hans Kulk

Het is megaspannend in 2D. HVV leek de titel al te ruiken, maar verloor haar ‘geur’ in het uitduel met RKDEO. André Wetzel (foto) en consorten gingen in Nootdorp met 2-1 onderuit. Toch geven de Kroonleeuwen niet op. Een misstap van Wippolder betekent zo goed als zeker kassa voor HVV. Twee duels heeft men nog. Het is niet veel, maar niets is onmogelijk in het voetbal.

Belangen

Koploper Wippolder gaat aan de Jan van Beersstraat de strijd aan met Laakkwartier, dat de punten zelf hard nodig heeft. Een duel met wisselende, maar wel hele belangrijke belangen. Gaat Laakkwartier de nacompetitie in voor behoud? Speelt Laakkwartier zich in veilige haven? Verspeelt Wippolder in Den Haag wellicht de titel? Wordt Wippolder kampioen na puntverlies HVV? Alle scenario’s zijn mogelijk. HVV gaat in Delft op bezoek bij het altijd lastige Full Speed.

Slotduels

De slotduels voor beide ploegen zijn op tweede pinksterdag: HVV – Laakkwartier en Wiipolder – RKDEO. De race voor de titel komt ten einde. Wie wordt de gelukkige?

Onderin

Onderin is HMSH, net als Laakkwartier, nog niet veilig. Er zal aan de Vrederustlaan van Concordia gewonnen moeten worden om alles in eigen hand te houden. RKDEO kan zowel Laakkwartier als HMSH helpen door zondag te winnen van COAL, een wedstrijd waarin Rob van Hagen voor het laatst voor eigen aanhang in de hoofdmacht zal uitkomen van de Nootdorpers.

De overige twee duels zijn: Meeuwenplaat – Antibarbari en Wilhelmus – FC IJsselmonde. VFC is vrij.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder