Uitzwaaidag DVV Delft voor The Amigos die Alpe D’Huez gaan bedwingen

|

Afgelopen donderdag is op het terrein van DVV Delft een uitzwaaidag georganiseerd voor The Amigos, die in de eerste week van juni ten behoeve van het goede doel KWF (Koningin Wilhelmina Fonds) de Alpe D’Huez een aantal keer proberen te bedwingen.

In de ochtend was er een fietstocht ter voorbereiding op deze tocht. The Amigos wordt gevormd door Nils Algera, Marvin van Hek, Bob van Driel, Maurice Righarts, Sven Dijkshoorn en Benny van Viersen zelf. Ook deed een aantal enthousiastelingen mee, zoals onder meer Tom Haaksma, Haico Herbert, Gregory Kollau, Jordy Jansen, Nico van Viersen, Rick den Toom, Ed Stalman en Arjan Klapwijk.

Fietstocht

De fietstocht ging naar de Maeslantkering en terug. Onderweg moesten de oudjes Gregory Kollau en Theo Jansen de groep laten gaan, maar gezamenlijk was dit een eerste ondersteuning richting Benny van Viersen, die helaas door deze vreselijke ziekte ongeneeslijk is geworden.

Wedstrijd

In de middag had organisator Chris van Noortwijk samen met oud-trainer Marco van Leest een wedstrijd ter ondersteuning georganiseerd tussen Oud-Delft-spelers en Delft 2, wat nog steeds fanatiek in de competitie uitkomt en waar Ben van Viersen nog steeds probeert iedere keer deel van uit te maken. Bij Oud-Delft tal van coryfeeën, beginnend op de bank met oud-trainer Peter Pothof, leider Peter Meijer, keeperstrainer Frans Van der Heijden en in het veld onder meer Oscar Laguna Burgos, Paul Etiënne, René Lander, Jordy Jansen, Richard Staakman, Rob Notenboom, Tim Steenks, Mike Peters, Lesther Veerman, John van den Ende en bij Delft 2 waren o.a. van de partij Brian Bel, Ritchie en Marvin van Hek, Patrick van Pelt, Rick den Toom en uiteraard Benny van Viersen zelf.

De wedstrijd, die tweemaal dertig minuten duurde, werd in goede banen geleid door good-old Rinus de Waard, die her en der toch wat commentaar op de leiding kreeg, want dat waren de heren voetballers uiteraard nog niet verleerd. De wedstrijd, die het aanzien meer dan waard was en de meer dan honderd toeschouwers toch veel plezier en vreugde bracht, ondanks dat het een wedstrijd was met een treurige achtergrond eindigde in een 2-2 gelijkspel, waarbij nog wel vermeld moet worden dat Raymond Hoekman tot tweemaal toe in de laatste minuten à la Linssen bij Feyenoord de avond ervoor in de finale van de Confederation League niet het been tegen een prima voorzet kreeg.

Goed generale

Al met al een goede generale voor The Amigos, waarbij alle mensen hen veel steun toezegden en Benny van Viersen op het veld iedereen bedankte voor de enorme steun die hij, zijn vriendin Sandra en hun twee kinderen van eenieder ondervinden.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder